Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Formel 2, Monaco - sprintløp:

Trafikkork og kjedekollisjon foran seg – Dennis endte til slutt en plass opp på lista

Som ventet ingen poeng for Dennis Hauger, som i stedet kan ha skaffet seg nyttige erfaringer til søndagens hovedløp.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Med den relativt svake, og til slutt någet uheldige kvalifiseringen for Dennis Hauger, så er det lagt et vanskelig grunnlag for løpshelgen i Monacos trange gater, og lørdagens sprintløp ble et eksempel på hvorfor det er spesielt ugunstig på denne banen å starte langt bak i feltet.

Med en beskjeden 17. startposisjon er han avhengig av både heroisk innsats, god dekkstrategi og også uhell og andre uforutsette hendelser blant konkurrentene for å kjempe om poeng, og i stedet endte Hauger opp i klynga inn i sjikanen på den første runden - som det ikke var veldig lave odds for at skjedde.

Clement Novalak tok sats der Kush Maini måtte av med gassen betydelig, som endte med at franskmannen dundret inn i inderen, før den påfølgende bråstoppen sørget for at omtrent resten av halen på feltet endte i en salgs kjedekollisjon. 

For Hauger var ikke uhellet til å unngå, men heldigvis for nordmannen ble det kun en skadet frontvinge som han kunne bytte i depotet mens sikkerhetsbilen var ute. Nordmannen måtte dog starte sist i feltet, og benyttet muligheten til å teste varigheten på supersoft-dekkene, som kan være nyttig å kjenne på før søndagens hovedløp.

Men dekkene slites fort, og det var ikke noe rakettempo for Hauger fra bakre ledd, men han fullførte løpet på 16. plass, dog passerte ham målflagget som bakerste mann, men 16. plassen er én plass over der han startet etter at vi tar vekk konkurrentene som måtte bryte og tidsstraffen som Novalak fikk for dette sammenstøtet. 

Pole position hadde den franske sesongdebutanten Isack Hadjar, men tekniske problemer gjorde at det ikke ble noen Monaco-seier til han. I stedet kunne Ayumu Iwasa kontrollere inn sin tredje seier for året, anført av Jehan Daruvala, forøvrig Haugers teamkompis i MP Motorsport, mens Jak Crawford sikret sin tredje sprintpallplass for sesongen.

Hauger faller med det ned til en syvendeplass sammenlagt etter at Daruvala klatrer forbi ham med andreplassen i løpet. Iwasa tar over mesterskapsledelsen hvor Hauger nå har 30 poeng å ta igjen til teten. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS