Dennis Hauger har en vanskelig helg foran seg i Monaco.

Formel 2, kvalifisering:

Vanskelig utgangspunkt for Dennis

Det gikk ikke raskt nok for Dennis Hauger i fredagens kvalifisering i Monaco, og da han likevel så ut til å kapre en plass innenfor de ti beste kom et rødflagg ut akkurat litt for tidlig.

Publisert

FORMEL 2: En god startposisjon er helt avgjørende i Monaco hvor det er utfordrende med forbikjøringer, og fredagens kvalifisering kan sånn sett sies å ha vært årets viktigste for Dennis Hauger og hans rivaler. 

At det er såpass trangt om plassen gjør at Formel 2-kvalifiseringen med to grupper, hvor hver gruppe kun får 15 minutter til å sette en rask rundetid. Den raskeste føreren totalt starter i pole, og han sørger samtidig for at resten av hans gruppe starter bak han som nummer 3, 5, 7 også videre mens den «langsomme» gruppen starter som nummer 2, 4, 6 også videre basert på stillingen internt i gruppen.

Dennis Hauger kjørte i gruppe B, men det gikk ikke raskt nok for nordmannen. Tre forsøk endte alle i svake tider, men da man begynte å tro at dekkene ikke holdt lenger forbedret Hauger sin egen tid i sitt fjerde og siste forsøk. Etter andre sektor var Hauger fire tideler bak ledende Vesti, noe som så ut til å kunne holde til en startposisjon innenfor de ti fremste. Men så havnet Clement Novalak i veggen, og rødflagget kom ut kort tid før Hauger rakk å passere mållinjen. Dermed blir det en vanskelig helg for Hauger som kommer til å starte begge løp fra 17. startposisjon. 

I gruppe A viste Arthur Leclerc at det ikke bare er storebroren som ikke får det til på hjemmebane. Monegaskeren havnet i veggen og forårsaket med det rødflagg med drøyt seks minutter igjen på klokka. Når førerne slapp ut igjen var det Victor Martins som rakk å toppe lista med tiden 1:21.231 før Jehan Daruvala ble stående på banen og forårsaket nok et rødflagg og en tidlig avslutning på fredagens kjøring for gruppe A. Martins tid holdt til en andreplass på griden bak Frederik Vesti som ble raskest i gruppe B med tiden 1:21.053.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS