Vårsleppet avlyses for fjerde gang på seks sesonger

Sprintløpet på Sørlandet må atter en gang kaste inn håndkledet.

Publisert

RALLY: Det blir dessverre ikke noe Vårslipp på Lista utenfor Farsund på Sørlandet i år heller. Arrangøren har de siste årene fått kjenne på flere uheldige tilfeller som gjør at de har sett seg nødt til å avlyse, og den 11. april i år blir det heller ikke noe billøp.

Selv om løpet legge til rette for en god oppvarming og gode forberedelser til sommersesongen i rally, så var det ikke lenger koronaviruset eller laber påmeldingstrøkk som er årsaken til at arrangørklubben KAK igjen må avlyse.

– Sportskomiteen for Vårsleppet 2023 må med tungt hjerte meddele at arrangementet må avlyses. For å kunne etterleve dagens regelverk knyttet til formelle kompetansekrav og myndighetsutøvelse i «§266 medisinsk reglement 2023» kreves det et større antall tjenester og tjenestetilbydere settes sammen for å dekke de fremsatte kravene. Det har de senere årene blitt vanskelig å organisere dette i vår region. Slik situasjonen er nå, klarer vi ikke å skaffe ambulansepersonell med formell kompetanse, eller myndighet til å benytte denne på en måte som kreves av NBFs regelverk her i vår region, skriver sportskomiteen på arrangørens Facebook-side.

Vårløpet ved Lista så dagens lys i 2016 og har forsøkt blitt arrangert hvert år siden. I 2018 var det for lavt antall påmeldte deltakere til at arrangøren kunne latt løpet gå forsvarlig rundt økonomisk. I 2020 og 2021 var det koronapandemien og virkninger av strenge smittevernsrestriksjoner som satte en stopper for løpet, før det var vellykket tilbake igjen i 2022 med 56 påmeldte biler og totalseier til norgesmester Frank Tore Larsen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS