Roger Rustand og kartleser Anita Hvambsahl stiller selvfølgelig opp på startstreken til det helt nye sprintrallyet på Blefjell, men løpet hadde heller ikke sett dagens lys uten nettopp Rustand selv.

Slik blir det nye sprintløpet som avslutter vintersesongen i norsk rally

Ikke bare kjøpte Roger Rustand seg R5-bil for fem år siden. Nå har han slått på stortromma startet et helt nytt konsept av et sprintløp.

Publisert

RALLY: Lørdag smeller det på Blefjell mellom Kongsberg og Flesberg. I et ellers rolig og og lunt hytteområde med over 3700 hytter er det nå duket for en aldri så liten lokal folkefest med 50 rallybiler i full fart forbi ankepunktet Blefjell Lodge.

RALLY: Lørdag smeller det på Blefjell mellom Kongsberg og Flesberg. I et ellers rolig og og lunt hytteområde med over 3700 hytter er det nå duket for en aldri så liten lokal folkefest med 50 rallybiler i full fart forbi ankepunktet Blefjell Lodge.

Og primus motor kunne selvfølgelig ikke vært noen andre enn Roger Rustand, som de siste fem årene er blitt en lokal rallyhelt og folkekjær bilsportprofil med gleden og entusiasmen han får oppleve som rallyfører i toppklassen i Norge. Via Norske Fjellhus AS hvor han er eier og daglig leder har han en står hånd på flere tomter og hytteområder blant annet oppe på Blefjell.

– Det var jeg vel jeg som fikk et innfall, sier Rustand til Parc Fermé, på spørsmål om ideen bak det som så fint heter «Blefjell Lodge Stage Invitation».

Roger Rustand med sin Skoda Fabia Rally2 fra Numedalsrally sist helg.

Pengepremier og loddtrekning

Med et makstak på 50 biler blir en kort etappe rundt «lodgen» kjørt tre ganger med et relativt effektivt tidsskjema fra klokken 12 til 16, med middag, bankett og premieutdeling etter på -attpåtil med egne pengepremier.

Og det er ikke noen «one-off», for Rustand håper dette kan bli en tradisjonsrik avslutning på vintersesongen i rallyen. Selv om det legges i mars måned er områdene såpass snøsikre at han ser for seg dette konseptet i lang tid framover.

– I tillegg lager vi til en loddtrekning hvor fem stykk får sitte på etterpå med fem rallyførere, slik at publikum også kan få kjenne på hvordan det er å være med, sier Rustand.

Drømmer om mer rekruttering

Dette er bare en forlenget del av realiseringen hans av rallydrømmen de siste årene, noe vi blant annet omtalte i et større intervju med Rustand i februar 2020, der han fortalte hvordan han hadde brukt 30 år på å oppfylle den store drømmen.

Nå tar han det ett steg videre med å bidra til et helt nytt rallyløp, et nytt konsept og et nytt tilskudd i sprintrallykalenderen.

– Jeg syns det er morsomt å skape ting og være med å få til ting. Så jeg håper at dette kan være med å gi enda mer blest til rallyen, og at vi lager det til slik at publikum kommer tett på. Kanskje kan dette skape mer rekruttering, at enda flere får se hvor gøy det er å kjøre her, sier han.

Ved roret sitter KNA Kongsberg og arrangørstaben bak Flesbergsprinten med Kjell Myhr som løpsleder.

– Det hadde ikke vært mulig å gjøre dette uten dem. De kan jo dette med å arrangere, mens jeg stiller område til disposisjon og er med og rigger opp. Det blir telter med grilling, uteservering og skikkelig publikumsstemning.

På løpets Sportity-oversikt finner du alt av relevant informasjon til lørdagens sprintløp, med blant annet tidsskjema og ikke minst startliste over hvilke førere og kartlesere som blir å finne på startstreken på Blefjell.

Powered by Labrador CMS