Første dag av VM- og EM-runden på Lånkebanen:

Veiby på etterskudd i VM – Isachsen beste nordmann i toppklassen i EM

Blandet norsk dag på hjemmebane når det internasjonale rallycross-sirkuset har tatt turen til Trøndelag denne helgen.

Publisert

RALLYCROSS: Når Rallycross-VM markerer sitt løp nummer 100, så skjer det på norsk grunn og i et miljø som har sterk tilknytning til rallycrossen sammen med svenskene. På Lånkebanen ved Hell i Trøndelag kjøres samtlige internasjonale klasser denne helgen, med den elektriske VM-klassen som toppklasse - støttet av europamesterskapene i RX1, RX2e og RX3.

Og attpåtil var den norske Supernasjonal-klassen gjesteklasse fredag og lørdag, hvor det forøvrig endte med finaleseier til regjerende norgesmester Simen Engsvik.

Imponerer i comebacket

I VM venter vi stadig på om Ole Christian Veiby kan kjempe om sin første totalseier i toppklassen, etter at han sanket flere pallplasser i VM-comebacket i fjor. Men lørdagens bursdagsbarn har ikke fått det helt til å klaffe gjennom heatene, selv om han leverte en sterk «Superpole» hvor det kun var hans overlegne teamkamerat Johan Kristoffersson som igjen er uslåelig på den ene enkeltrunden som er med på å sette griden til første omgang.

Kristoffersson leder ikke overraskende etter halvkjørt VM-runde etter to strake omgangsseire. Bak følger Kevin Hansen, deretter Niclas Grönholm og Timmy Hansen, mens Veiby er nede på en femteplass med en 4. plass og 5. plass etter to omganger.

I EM-klassen for de gamle toppbilene Supercars, RX1, er det fire nordmenn til start. Og for mange er det gledelig gjensyn med en triple europamesteren Sverre Isachsen som gjør et aldri så lite comeback, flere år etter at han både var proff i USA, men ikke minst siden han ga seg i Europa etter 2011-sesongen.

Med henholdsvis 10.-, 8.- og 7. plass på de tre første omgangene som de har kjørt lørdag, så er Isachsen beste nordmann med en 8. plass sammenlagt og semifinale godt innenfor rekkevidde. Sivert Svardal hadde en sterk tredjetid i andre omgang, men måtte bryte tredjeomgang og er på en niende. Hans-Jøran Østreng innehar siste semifinaleplass med 12. plass, mens Frank Valle og Tom André Sætnan er utenfor semifinalebillett.

Kjører godt i RX3

I RX3, klassen for de gamle Super1600-bilene sine, er det også sterk norsk deltakelse i et ellers tynt startfelt og samlet sett leverer Norge best resultater her. Espen Isaksætre har kvittert inn tre andretider og er følgelig på en andreplass. Martin Kjær kjører sterkt i sin nyoppussede Skoda Fabia og har fjerdeplassen totalt, mens Jens Hvaal er på femteplass.

De ovennevnte klassene er på forbrenningsmotorer, mens RX2e kjøres med elbiler basert på Olsbergs etterfølger i Supercar Lites-konseptet. Kun én nordmann stiller her, og dessverre ligger ikke Ole Henry Steinsholt optimalt an. En femtetid og fjerdetid er absolutt godkjent, men et sammenstøt i starten på andre omgang medførte til slutt en diskvalifikasjon i omgangen for Larvik-gutten, som er på niendeplass og nest sist etter at tre omganger er kjørt.

Søndag fullføres løpshelgen på norsk jord med én omgang hver i EM-klassene, to omganger i VM-klassen, samt semifinaler og finaler.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS