Dennis Hauger.

Ventet på regnet som aldri kom – Dennis fullstendig akterutseilt i hovedløpet

Årets desidert svakeste løp er et faktum. Dennis Hauger havnet helt sist.

Publisert

FORMEL 2: Hungaroring i Ungarn føyer seg inn i en etterhvert lang rekke av løpshelger Dennis Hauger vil putte i glemmeboka så fort som mulig denne sesongen. Søndag toppet det seg - eller nær sagt bunnet seg – ved at han rett og slett havnet helt sist av de som fullførte løpet. Det ble en 21. plass etter et løp som utviklet seg i en langt annen retning enn det som var planen.

19-åringen startet med mediumdekk fra det åttende startsporet. Det betød at Hauger ville bli tvunget til å skifte til softdekk utover i løpet, da man er pliktig til å kjøre med begge gummiblandingene i løpet av løpet. Ettersom soft har kortere varighet enn medium måtte Dennis derfor ligge ute så lenge som overhodet mulig.

Det var også en værkalkulering inne i bildet da et potensielt regnvær var i anmarsj. Dersom han kunne holde seg lengst mulig ute uten pitstopp kunne dette stoppet heller brukes til å sette på regndekk, mens de som allerde hadde skiftet fra soft til medium ville bli tvunget til et ekstra pitstopp.

Tidlig ble det klart at Hauger hadde ekstremt høy slitasje på dekkene, og etterhvert kunne han ikke stå imot presset fra førerne som hadde høyere tempo og klarte å utnytte dekkene bedre. Lenge før halvkjørt løp var mediumdekkene mer eller mindre brukt opp, men av både slitasjeårsaker og en eventuell påvente av regn gjorde at Hauger og teamet forsøkte å ligge så lenge som mulig ute.

Regnet kom aldri, og Hauger ble tvunget til å skifte til soft i noe tidligste laget, tatt medium-slitasjen i betraktning. Dette gjorde at han bare raste lenger og lenger bakover, og han fikk heller ikke opp tempoet nevneverdig med softdekkene.

Det hele endte med at man måtte inn til nok et stopp helt på tampen, og Hauger havnet med det bakerst av de som fullførte løpet. Som en fattig trøst - med et nytt softsett og mindre bensin i bilen - så fikk han innkassert løpets raskeste runde. Dette ville gitt et ekstra poeng dersom han også hadde havnet innenfor de ti beste.

Det var franske Theo Pourchaire som tok seieren i hovedløpet, hans andre Formel 2-seier for sesongen. Men det knapper han litt inn på mesterskapsleder Felipe Drugovich som bare ble nummer ni. Andreplassen gikk til Enzo Fittipaldi som har imponert denne helgen, da han også tok tredjeplassen i sprintløpet lørdag. Pole-sitter Ayumu Iwasa tok tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS