Ole Christian Veiby og Andreas Mikkelsen.

Andreas og Ole Christian satt på plass av den franske rallyveteranen

Med kjæresten i høyrestolen hadde Sebastien Loeb full kontroll på sine norske utfordrere og resten av feltet på Azorene.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: De spektakulære etappene på den portugisiske atlanterhavsøya går utenfor europamesterskapet i år og kjøres i stedet i den alternative Tour European Rally-serien. Det er heller ikke uvanlig at lokale myndigheter dekker kostnadene for å få profilerte utøvere med på startlista, og nordmennene Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby var to av disse - i tillegg til den nidoble verdensmesteren Sebastien Loeb. Samtlige i hver sin Skoda Fabia RS Rally2.

På papiret skulle man kanskje tenke seg at Andreas Mikkelsen var hovedfavoritt med tanke på hans tidligere suksess på øya, samtidig som han har mange mil bak seg i Skodas nye Rally2-maskin. Samtidig har Sebastien Loeb vist at han i en alder av nærmere 50 år fortsatt hamler opp med de aller beste rallyførerne i verden, også på toppnivået i Rally-VM.

Og Loeb viste at hans ni VM-gull på rad fra 2004 til 2012 ikke var tilfeldige. Sammen med kjæresten Lauréne Godey tok de kommandoen fra start med etappeseire på de føre første etappene fredag, der de etter første dag hadde bygd opp en ledelse på 15,1 sekunder til Mikkelsen. Veiby fulgte opp på tredjeplassen, men var hektet godt av med hele 36 sekunder opp til Loeb.

Mikkelsen svarte på tiltale lørdag med fem etappeseire på rad, og reduserte forspranget til åtte sekunder på Loeb. I mellomtiden gjorde også Veiby flere småfeil og tapte også kampen om den siste pallplassen til spanjolen Nil Solans på grunn av dette.

Men på den nest siste etappen hadde Mikkelsen et større tidstap på nesten ti sekunder til Loeb, og tapte ytterligere ett sekund på Power Stage, løpets siste etappe. Franskmannen hadde med andre ord bra kontroll på sin norske hovedrival og stakk med det av med seieren i sitt første løp på Azorene i sitt første løp med en Skoda Fabia RS Rally2.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS