Smådøl Motorsenter er sentrum for Smådølsprinten over nyåret, her ved Jarle Lippert fra Numedalsrally i 2020.
Smådøl Motorsenter er sentrum for Smådølsprinten over nyåret, her ved Jarle Lippert fra Numedalsrally i 2020.

Arrangøren har bestemt seg - Smådølsprinten lar seg gjennomføre

Koronarestriksjoner stopper ikke NMK Nore og Uvdal fra å arrangere billøp rett over nyåret.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Tidligere i desember var Norges Bilsportforbund klare på at de nye koronarestriksjonene fra og med 14. desember og fire uker framover ikke nødvendigvis trengte å sette en stopper for å avvikle rallyløp. Samtidig skulle man også respektere de nye restriksjonene som forelå, og ta på alvor at myndighetene ikke anbefalte å gjennomføre idrettsarrangementer.

Dermed ville det bli opp til hver enkelt arrangør og eventuelle lokale helsemyndigheter om hvorvidt man kan gjennomføre rally. Innenfor den første perioden med restriksjoner er det Romjulsrally, Smådølsprinten og Sigdalsrally som blir ekstra rammet.

Hos NMK Elverum og deres Romjulsrally gikk det ikke som først ønsket, da anmodningen fra kommunelegen om å droppe arrangementet var såpass sterkt at arrangøren med full aksept ikke hadde noe valg enn å avlyse løpet.

I numedalstraktene har NMK Nore og Uvdal også tatt utfordringene på alvor og strak arm, og lille julaften kom beskjeden som de fleste hadde håpet på. Der vil de kunne avvikle Smådølsprinten, sprintrallyet som de siste par årene er blitt en nyttårstradisjon i norsk rallysammenheng ved at man bruker deler av Smådøla-traseen nord for Rødberg, med base i motorbanen, til å varme opp både bil og mannskap for rallysesongen.

Dermed er også påmeldingen åpnet, og intet mindre enn 55 biler er allerede påmeldt i skrivende stund torsdag kveld. Arrangøren har satt et makstak på 60 biler til rallyløpet.

Powered by Labrador CMS