Frank Tore Larsen under Romjulsrally i fjor, forøvrig hans første løp i en Volkswagen Polo GTI R5.
Frank Tore Larsen under Romjulsrally i fjor, forøvrig hans første løp i en Volkswagen Polo GTI R5.

Romjulsrally avlyst

Tjuvstarten på 2022-sesongen utgår. NMK Elverum tar ikke sjansen på å gjennomføre sitt tradisjonelle romjulsløp.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Selv om Norges Bilsportforbund tidligere denne uken kunne fortelle at de siste ukers virusutbrudd i utgangspunktet ikke skal stikke noen kjepper i hjulene for de kommende planlagte rallyløpene, så har NMK Elverum og Romjulsrally bestemt seg for å trekke inn årene.

Løpet skulle tradisjonen tro blitt arrangørt femte juledag, 29. desember, og hele 82 ekvipasjer hadde rukket å melde seg på løpet. Men i år føler arrangøren seg tvunget til å avlyse, blant annet etter sterk anbefaling fra kommunelegen. Det melder hovedstyret i NMK Elverum i en pressemelding fredag kveld.

– Vi vet at det er mange som blir skuffet, men de som er aller mest skuffet er våre egne medlemmer som gjennom hele året planlegger og legger til rette for at vi skal kunne arrangere Romjulsrally hvert år. Det legges ned mange timer i planlegging og forberedelsene har i år foregått frem til siste avgjørelse ble tatt, skriver hovedstyret.

Det er den mye omtale omikron-varianten av koronaviruset som ødelegger for rallyløpet, først og fremst fordi den er vesentlig mer smittsom enn de tidligere variantene. I 2020 klarte arrangøren å gjennomføre et vellykket løp under strenge koronarestriksjoner, men de innså at det ikke lot seg gjøre på samme måte i år, spesielt etter klar melding fra kommunelegen.

– NMK Elverum har gjennomgått alle interne rutiner og ser at for vår del vil det i utgangspunktet ikke være noe problem å gjennomføre. Romjulsrally 2020 ble også gjennomført under strenge restriksjoner. Løpet ble gjennomført på en trygg og forsvarlig måte og det oppstod ikke smitte eller sykdom under eller etter dette arrangementet.

– Vi ønsker ikke at våre funksjonærer skal bli utsatt for mulig smitte, ei heller våre gjester som deltager og servicemannskaper. Siden kommunelegen er så klar i sin tale velger vi derfor å forholde oss til dette, det veier tungt i vår avgjørelse, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS