Oliver Solberg.

Bråstopp i skogen for Oliver etter bare noen få hundre meter

Krisestart på Rally Finland for den norsk-svenske 20-åringen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det ble en høydramatisk start på Rally Finland. Allerede i den første svingen på fredagens første etappe gikk det ordentlig galt for Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson, og det etter bare ti sekunders kjøring.

Det var i en rask venstresving at Solberg tok høyde i inngangen og havnet utenfor den optimale linja. I relativt høy hastighet skled han ut i yttersvingen, traff en særdeles hard gjenstand - mest sannsynlig en stor stein - og slo rundt flere runder, dog uten å være helt opp ned.

Begge kunne klatre ut av bilen for egen maskin og meldes å være OK, men det er åpenbart store skader på Solbergs Hyundai i20 N Rally1. I skrivende stund er det ikke klarert om skadene er reparerbare eller om løpet hans var ute etter bare noen få sekunder ut på SS2, men etter bilder å drømme er det åpenbart at bilen har pådratt seg enorme skader.

Solberg åpnet løpshelgen på lovende vis med en sjettetid på shakedown, og blant annet fjerdetiden når alle hadde kjørt to turer. På byetappen Harju torsdag kveld, som åpnet hele Rally Finland, kjørte han også til en syvendetid på problemfritt vis.

Etter de to første etappene fredag er det Solbergs teamkamerat Ott Tänak som har tatt føringen med fem sekunders margin på Esapekka Lappi, etterfulgt av Elfyn Evans med ytterligere 4,2 sekunder. Ingen nordmenn stiller i Rally Finland forøvrig, verken i toppklassen eller i WRC 2.

Powered by Labrador CMS