Pappa Roy Espen viser sønnen reprisebilder av de voldsomme ulykkene som skjedde på banen omtrent samtidig.

Dennis tok seg god tid til familie og venner rett etter den stygge ulykken

Flere av Dennis Olsens nærmeste var på plass på Hockenheim da de ble vitne til 26-åringens klart verste krasj i karrieren noen sinne.

Publisert

RACING: Det ligger i en racerførers store natur å vise så tidlig som mulig at man er i god behold etter en kollisjon man vet er av det kraftigere slaget. I moderne tid er Romain Grosjean et klart eksempel på dette i den alvorlige Formel 1-ulykken i Bahrain i 2020 der han bråstoppet gjennom autovernet og havnet i et flammeinferno.

RACING: Det ligger i en racerførers store natur å vise så tidlig som mulig at man er i god behold etter en kollisjon man vet er av det kraftigere slaget. I moderne tid er Romain Grosjean et klart eksempel på dette i den alvorlige Formel 1-ulykken i Bahrain i 2020 der han bråstoppet gjennom autovernet og havnet i et flammeinferno.

Grosjean fikk tilbudet om å bli lagt på båre med en gang etter at man kunne se tydelig at han var nokså hardt skadd, spesielt med store brannsår og merker på hender og føtter. Selv ville Grosjean selv gå til sykebilen, først og fremst fordi dette var en melding til hans aller nærmeste som ble vitne til dette direkte på TV.

Nå kan riktig nok ikke lørdagens sammenstøt på Hockenheim sammenliknes med Bahrain-ulykken, men for Dennis Olsen har det også vært viktig å vise at han er i god behold, og at han til tross for å kjenne smellen på kroppen gir uttrykk for at han har klart seg helt fint. Han er sendt til sykehus for en nøyere sjekk fordi de mistenker et brudd i fingeren, i tillegg til at han ble kraftig forslått på venstresiden av kroppen.

Dette er noe av det siste vi fikk sett fra Dennis sin bil. Han havnet i bakevja på grunn av en gridstraff som følge av at teamet satte på kvalifiseringsdekkene for sent. Han rakk aldri komme seg veldig høyt opp i feltet før det selv smalt.

Flere ulykker samtidig

Parc Fermé er tilstede på Hockenheim denne helgen, men vi er ikke de eneste norsktalende utenom Dennis Olsen selv om befinner oss i baneområdet. Også hans aller nærmeste familie, samt flere støttespillere fra Norge, har tatt veien til Tyskland denne helgen.

Det betyr at de også ble vitne til hva som skjedde, der de satt på banens arenaområde og kunne se på storskjermen at deres håpefulle havnet i en bråstopp i over 200 kilometer i timen, etterfulgt av akutt flammehav fra bensinen og de høye temperaturene som riktig nok slukket like fort som det oppstod.

Olsen kom seg raskt ut av bilen, haltet smått mens han kom seg utenfor baneområdet, før han senere ga Porsche-kollega Thomas Preining en god klem, ettersom Preining hadde vært involvert i en separat ulykke, men på omtrent samme sted.

Mens Parc Fermé prøvde å skaffe oversikt over tilstanden til både bilen og ikke minst Olsen selv, så ringer pappa Roy Espen uoppfordret opp.

– Jeg har snakket med Dennis. Han er i god behold og i fin form, men han har slått seg litt. De tror kanskje han har brukket en finger også, sa Roy Espen mens han hadde fått full oppdatering fra legesenteret.

Noen minutter senere ankom Parc Fermé senteret hvor Dennis stod i døråpningen omkranset av sine nærmeste. Spesielt mamma Elisabeth og kjæresten Emma var tydelig preget og i tårer, selv om de kunne være sikre på at det hadde gått fint med Dennis.

Før Dennis kunne sendes til sykehus, så måtte han ta av seg det beste av bekledning. Kjæresten Emma tok derfor hånd om kjøredressen, skoene og de brannsikre sokkene.

Faren holdt seg rolig

Pappa Roy Espen var mer av den rolige typen. Han har selv vært bilsportutøver og vet hva dette går i, både hvor god sikkerheten er i motorsport og hvordan kroppen tåler en slik påkjenning. I de aller, aller fleste tilfeller går det fint med utøvere som er involvert selv i de verste krasjene målt i hastighet og G-krefter. Det hører med til unntakene de gangene det ikke går like bra, men bekreftelsen kom fort ved at det gikk fint.

– Nei, jeg blir ikke nødvendig noe urolig. Selvfølgelig reagerer man jo, men man vet hvor trygt dette er. Så jeg forventer ikke noe annet enn at han går ut av bilen selv, og det gjorde han nå også. Så da går det helt greit, sier Roy Espen når vi møter ham utenfor legesenteret.

Her sendes Dennis Olsen til sykehuset i ambulansen, og vinkes hadet til fra gjengen sin.

Faktisk var han usikker på om det var sønnen som først var involvert i sammenstøtet.

– Nei, jeg så ikke med en gang om det var Dennis som var innblandet. Det kunne også vært teamkameraten hans. Så det var først etterpå vi forstod at det var ham, sier faren.

Han istemmer sønnen i at de ikke har opplevd noen styggere krasjer tidligere i karrieren, ei heller fra formelbil eller gokart.

– Han hadde én rundvelt i gokart en gang. Kun én, sier Olsen.

Flere personer skadet

Dennis er ikke aleine blant førerne. Nevnte Preining er der også. Samme med en funksjonær, som skal ha falt da vedkommende instinktivt skulle flytte seg bakover fra stedet hvor Preining-krasjen skjedde, og funksjonæren skal etter det Parc Fermé forstår ha brukket en arm - men ikke vært direkte involvert i omstendigheter fra krasjen, foruten at vedkommende falt i bakken.

Den det gikk verst utover er David Schumacher, som havnet i det parallelle sammenstøtet med Preining. I motsetning til Olsen så hadde de en kraftigere bråstopp, mens Olsen ble sendt ut igjen på banen etter sammenstøtet med murveggen.

Roy Espen får bekreftet fra ett av de tyskspråklige teampersonellet som fikk oppdateringer fra banens medisinske apparat om at Schumacher måtte overvåkes nøyere og ble sendt videre i litt mer hast enn Dennis.

– Han er sendt i helikopter til sykehuset fordi han først og fremst ikke husker noe av ulykken. Så da er de litt mer på vakt, sier Roy Espen.

I mellomtiden er han framme hos sønnen og viser fram video av krasjen fra Viaplay sin sending. Dennis har også fått gitt gode glemmer til både mor og kjæreste og viser tegn til at han har det fint, men at han kjenner trøkket godt.

Dennis Olsen med sine tilreisende familiemedlemmer og støttespillere på startgriden før lørdagens løp.

Sluttkjørt for sesongen?

Noen minutter senere ble det klart at han måtte videre i ambulansen til nærmeste sykehuset. Ikke akutt, men de ville undersøke ham - spesielt denne mulig brukne fingeren. I tillegg var det en liten blodflekk på hans venstre sokk som illustrerte at han hadde vært innom et kraftig sammenstøt selv om man sitter trygt polstret i en bil.

Men etter å ha tatt hånd om sin egen familie hoppet han inn i ambulansen og ble sendt videre. Da var det også på tide å finne ut av hva som skjer med bilen, og om det er fysisk mulig at han kan starte løpet igjen i morgen.

Motoren ble revet ut, og karosseriet fikk seg en enorm trøkk på sin venstre side. Alt tyder nå på at årets DTM-sesong er over og at det ikke blir noe mer kjøring søndag. Mekanikerne har ikke fått undersøkt bilen nøyere, men flere av dem kan nærmest konkludere utifra TV-bildene at det ikke er mer å gjøre med bilen før løpet søndag.

Dennis på sin side rapporterer at det kan finnes en åpning for å få på plass en ny bil til søndagens løp. Hvis så er tilfelle må 26-åringen også får medisinsk grønt lys fra legene for å få kjøre.

Powered by Labrador CMS