Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tar de seierne de kan få, om det så også er kort et oppvarmingsløp til sommersesongen på Sørlandet.

Frank Tore oppskriftsmessig til topps i årets første rallyløp på barmark

Fjorårets norgesmester er i rute, men det er også en hel del andre førere som lørdag byttet ut piggdekk med grusdekk.

Publisert

RALLY: Lørdag 2. april var det dags for å smelle igang sommersesongen i rally, en drøy måned etter at vintersesongen ble avsluttet med Numedalsrally.

Vårsleppet på Lista på Sørlandet fikk æren av å sette igang det første av mange grusløp denne sesongen, og flere valgte å ta turen til Sørlandet denne lørdagen for å kjøre seks etapper, fordelt over tre strekninger med to gjennomkjlringer hver.

Og ser man på totallisten var det nok ingen store overraskelser i toppen resultatmessig. Med seks av seks etappeseire var det ingen som kunne måle seg mot regjerende norgesmester og NM-toer Frank Tore Larsen og kartleser Frank Tore Larsen. I mål plasserte de seg 29 sekunder foran Trond Sveinsvoll etter 21 kjørte kilometer med fart.

«Best of the rest», og da med tohjulsdrift på vogna, ble NM-leder i nasjonal klasse - Christian Sagli, som endte på en sterk tredjeplass totalt. Volvo-føreren plasserte seg 6,89 sekunder foran Mats Peder Hvambsahl og Rune Kittelsen som endte på eksakt hundredelet likt totalt.

Av totalt 56 biler på startstreken er det verdt å nevne at hele syv debutanter fant veien til Lista denne lørdagen. Seieren gikk til Oddbjørn Håland i sin Ford Escort Mk2, som også ble nummer 36 totalt. Håland har forøvrig hatt mest for vane å kjøre K-bil på flere av løpene som går på Sørlandet. Dette var hans andre løp som ordinær rallyfører etter hans reelle debut på Mjåvannsprinten i fjor.

Se hele resultatlisten fra sprintrallyet her!

Powered by Labrador CMS