Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tar de seierne de kan få, om det så også er kort et oppvarmingsløp til sommersesongen på Sørlandet.
Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen tar de seierne de kan få, om det så også er kort et oppvarmingsløp til sommersesongen på Sørlandet.

Frank Tore oppskriftsmessig til topps i årets første rallyløp på barmark

Fjorårets norgesmester er i rute, men det er også en hel del andre førere som lørdag byttet ut piggdekk med grusdekk.

Publisert

RALLY: Lørdag 2. april var det dags for å smelle igang sommersesongen i rally, en drøy måned etter at vintersesongen ble avsluttet med Numedalsrally.

Vårsleppet på Lista på Sørlandet fikk æren av å sette igang det første av mange grusløp denne sesongen, og flere valgte å ta turen til Sørlandet denne lørdagen for å kjøre seks etapper, fordelt over tre strekninger med to gjennomkjlringer hver.

Og ser man på totallisten var det nok ingen store overraskelser i toppen resultatmessig. Med seks av seks etappeseire var det ingen som kunne måle seg mot regjerende norgesmester og NM-toer Frank Tore Larsen og kartleser Frank Tore Larsen. I mål plasserte de seg 29 sekunder foran Trond Sveinsvoll etter 21 kjørte kilometer med fart.

«Best of the rest», og da med tohjulsdrift på vogna, ble NM-leder i nasjonal klasse - Christian Sagli, som endte på en sterk tredjeplass totalt. Volvo-føreren plasserte seg 6,89 sekunder foran Mats Peder Hvambsahl og Rune Kittelsen som endte på eksakt hundredelet likt totalt.

Av totalt 56 biler på startstreken er det verdt å nevne at hele syv debutanter fant veien til Lista denne lørdagen. Seieren gikk til Oddbjørn Håland i sin Ford Escort Mk2, som også ble nummer 36 totalt. Håland har forøvrig hatt mest for vane å kjøre K-bil på flere av løpene som går på Sørlandet. Dette var hans andre løp som ordinær rallyfører etter hans reelle debut på Mjåvannsprinten i fjor.

Se hele resultatlisten fra sprintrallyet her!

Powered by Labrador CMS