Ny dag, ny pole position.

Hamilton røk ved første mulighet da Max Verstappen sikret nok en pole position

Mercedes fikk svært lite å juble for under sesongens andre sprintkvalifisering.

Publisert

FORMEL 2: Etter fredagens kvalifisering som satte griden for søndagens Grand Prix-løp var det lørdag duket for en ny kvalifisering, denne gangen for å sette griden til sprintløpet som kjøres i ettermiddag. 

Passet ble klassifisert som våt, og derfor spilte ikke de ellers litt spesielle dekkreglene inn i denne sprintkvalifiseringen. Noe som derimot var likt som i går var at førerne slet med å holde seg innenfor banegrensene, og en rekke rundetider ble følgelig slettet underveis. 

Østerrike Grand Prix, sprintkvalifisering

1) Max Verstappen, Red Bull

2) Sergio Perez, Red Bull

3) Lando Norris, McLaren

4) Nico Hulkenberg, Haas

5) Carlos Sainz, Ferrari

6) Charles Leclerc, Ferrari

7) Fernando Alonso, Aston Martin

8) Lance Stroll, Aston Martin

9) Esteban Ocon, Alpine

10) Kevin Magnussen, Haas

SQ2

11)Alex Albon, Williams

12)Pierre Gasly, Alpine

13)Yuki Tsunoda, AlphaTauri

14)Nyck de Vries, AlphaTauri

15)George Russell, Mercedes

SQ1

16)Guanyu Zhou, Alfa Romeo

17)Oscar Piastri, Mclaren

18)Lewis Hamilton, Mercedes

19)Valtteri Bottas, Alfa Romeo

20)Logan Sargeant, Williams

Mercedes-fadese

Når også forholdene ble bedre og bedre under SQ1 hjalp det ikke nødvendigvis å ha en tid i banken, og der førere som Perez og Leclerc såvidt kom seg videre ble det tidlig exit for Lewis Hamilton. 

Mercedes-føreren fikk en rundetid strøket helt mot slutten, og da var han plutselig nummer 18 da målflagget kom ut. I SQ2 ble ikke akkurat dagen noe bedre for Mercedes da George Russell ble stående i garasjen med hydraulikkproblemer. De to britene vil dermed starte ettermiddagens sprintløp fra 15. og 18. startposisjon, og veien opp til topp åtte som gir poeng vil bli krevende.

George Russell ble værende i garasjen mens de resterende førerne gjennomførte SQ2.

Ny Norris-bragd

I gårsdagens ordinære kvalifisering sørget Charles Leclerc for spenning da han kom inn kun 48 tusendeler bak Max Verstappen, men hverken monegaskeren eller hans teamkamerat Carlos Sainz var i nærheten av å utfordre Max Verstappen denne gangen. De to stiller opp som nummer fem og seks.

Sergio Perez kunne heller ikke utfordre nederlenderen, men han slo likevel litt tilbake med andreplass etter gårsdagens skuffende 15. plass. Bak de to følger Lando Norris og Nico Hulkenberg. Norris tar et steg opp fra fjerdeplass i fredagens kvalifisering, og oppgraderingene på hans McLaren ser i det minste ut til å fungere bra på en enkelt runde. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS