Max Verstappen trives i Østerrike.

Leclerc yppet seg mot Verstappen

Kampen om pole position i Østerrike ble mer spennende enn først antatt.

Publisert

Østerrike Grand Prix - kvalifisering

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:04,391

2) Charles Leclerc, Ferrari, +0,048

3) Carlos Sainz Jr, Ferrari, +0,190

4) Lando Norris, McLaren, +0,267

5) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,428

6) Lance Stroll, Aston Martin, +0,502

7) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,520 8) Nico Hülkenberg, Haas, +0,699

9) Pierre Gasly, Alpine, +0,779

10) Alexander Albon, Williams, +1,432

Q2

11) George Russell, Mercedes, +0,477

12) Esteban Ocon, Alpine, +0,502

13) Oscar Piastri, McLaren, +0,654

14) Valtteri Bottas, Mercedes, +0,729

15) Sergio Perez, Red Bull, +1:01,737

Q1

16) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +0,668

17) Guanyu Zhou, Alfa Romeo, +0,702

18) Logan Sargeant, Williams, +0,832

19) Kevin Magnussen, Haas, +0,855

20) Nyck De Vries, AlphaTauri, +0,858

FORMEL 1: Østerrike Grand Prix innleder et hektisk sommerprogram i Formel 1, og når lørdagen er dedikert til sprint med en egen kvalifisering og løp som ikke påvirker hovedløpet var det allerede fredag kveld duket for en ordinær kvalifisering. 

I år som i fjor slet førerne med å holde seg innenfor banegrensene, og gjennom kvalifiseringen mistet en hel haug med førere sine tider nettopp fordi de ikke klarte å holde seg innenfor den hvite linjen. Sergio Perez og George Russell var av de som av den grunn ikke klarte å karre seg videre fra Q2. Perez fikk faktisk strøket sin tid i alle forsøkene. 

– Det er klønete. Man kan gjerne kritisere track limits, men når du har presset på deg på en siste runde så må man bare være innenfor. Når du sitter i den beste bilen så vet du at du kan kjøre med litt margin og fortsatt være innenfor topp ti, kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen underveis. 

Når alt skulle avgjøres blant de ti beste så Max Verstappen ut til å sikre pole position i komfortabel stil, men Ferrari-duoen Carlos Sainz og Charles Leclers satte virkelig inn et forsøk for å slå han. Sainz havnet til slutt 19 hundredeler bak etter en litt svakere sistesektor, mens Leclerc sørget for at spenningen levde helt inn til målgang. Til slutt var monegaskeren kun 48 tusendeler bak Verstappen som altså nok en gang tok pole position. 

– Det var veldig vanskelig på grunn av banegrensene. Vi gjør det ikke med vilje, men med denne farten og disse høydeforskjellene er det så vanskelig å bedømme hvor den hvite linjen går. Derfor ser du at så mange mistet runder i dag, så selv i Q3 handlet det om å overleve og bare få en runde i banken. Det fjerner litt av gleden, men vi gjorde likevel en god nok runde så jeg er veldig fornøyd med å være i pole. Men det er en lang helg foran oss, sa Max Verstappen etter målgang. 

Verstappen starter altså i pole på søndag foran Ferrari-duoen og Lando Norris som viste at McLaren kan ha noe på gang med sine oppgraderinger som de denne helgen har servert briten. Før den tid er det lørdag både sprintkvalifisering og sprintløp, men de resultatene påvirker ikke hovedløpet på noen måte. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS