Presset øker for Sergio Perez:

– Det er for svakt

Diskusjonen rundt fremtiden til Sergio Perez øker i styrke etter nok en svak kvalifsering.

Publisert

FORMEL 1: Allerede på vei inn i løpshelgen på Østerrike var Sergio Perez under press, og fremtiden hans diskuteres med blant annet Daniel Ricciardo i kulissene. Da hjelper det ikke for meksikaneren at han i fredagens kvalifisering ikke klarte å holde seg innenfor banegrensene en eneste gang under Q2, og at han følgelig må starte søndagens Østerrike Grand Prix fra 15. startposisjon. 

FORMEL 1: Allerede på vei inn i løpshelgen på Østerrike var Sergio Perez under press, og fremtiden hans diskuteres med blant annet Daniel Ricciardo i kulissene. Da hjelper det ikke for meksikaneren at han i fredagens kvalifisering ikke klarte å holde seg innenfor banegrensene en eneste gang under Q2, og at han følgelig må starte søndagens Østerrike Grand Prix fra 15. startposisjon. 

Sergio Perez har ikke startet innenfor de ti beste på startgriden siden løpet i Miami 7. mai, og den skuffende innsatsen markerer at det er første gang siden kvalifiseringspasset i Brasil i 2008 at minst en Red Bull-bil har røket ut før Q3 hele fire ganger på rad. På de fire kvalifiseringene har Perez blitt henholdsvis nummer 20, 11, 12 og 15. Det står mildt sagt i kontrast til hans teamkamerat Max Verstappen som ble nummer en i samtlige av de kvalifiseringene. 

Mener han ble blokkert

Selv mener Perez at han ble blokkert av Alex Albon på den siste runden, og han mener at annulleringen av hans rundetid tyder på at systemet er urettferdig.

– Alt var klart, jeg var på en god runde. Men så helt plutselig på min siste runde fant jeg det jeg tror var Albon, og jeg kjørte bare rett frem jeg kunne ikke stoppe. Jeg tror jeg tapte en tiendedel eller litt mer enn det bare med å kjøre rett frem, men dommerne ville ikke ta hensyn til det. Jeg ble blokkert. 

– Det er så mange ting jeg ikke kan kontrollere, og dessverre denne.. du avslutter en god runde også blir du plutselig blokkert og du får en straff. Jeg synes at systemet er feil, fortsatte han.

Viaplay-ekspert Thomas Schie tror dette vil starte en diskusjon om hans fremtid i teamet. 

– Det tror jeg. Du kan ikke sitte i den raskeste bilen på griden og ikke komme til Q3. Det er for svakt, og at Horner og Helmut Marko og andre i Red Bull vil diskutere det er det ingen tvil om. De har jo en Ricciardo som kan ta setet, så jeg tror ikke det går så lang tid før den diskusjonen er oppe i media, sa Thomas Schie i intervju med Daniel Høglund på Red Bull Ring. 

Beskyttes av Horner

Christian Horner var frustrert etter fredagens kvalifisering.

Teamsjef Christian Horner har tidligere uttalt at han er veldig spent på å se om farten Daniel Ricciardo har vist at han har inne på simulatoren også viser seg ute på banen når han om halvannen uke skal kjøre en Pirelli-test på Silverstone i etterkant av Storbritannia Grand Prix. Etter kvalifiseringen var han tydelig frustrert over Perez.

– Han har farten i dag. Han har en bil som enkelt var kapabel til å være på den første eller andre raden. Han matchet Max sine tider.. hold deg innenfor de hvite linjene. Strike 1, strike 2, strike 3 og det var det. Det er utrolig frustrerende fordi han kunne vært der, så det er frustrasjonen. Det er fantastisk å få pole, mend et føles ikke komplett, sa Horner til Sky Sports.

– Det er utrolig frustrerende fordi vi vet han kan gjøre det. Han kunne vært fire tideler tregere og fortsatt vært innenfor, fortsatte han. 

Likevel beskytter han Perez, og gjør det klart at det ikke eksisterer noen planer for å bytte ut hverken han eller Nyck de Vries.

– All snakk om å erstatte Checho er langt unna merket. 

– Det er ingen plan for å erstatte De Vries for øyeblikket. Du må gi de tid. Vi har selvfølgelig junior-programmet, Daniel også. Han skal teste Red Bull-bilen etter Silverstone så det blir fantastisk å se hvor han er og hvor selvtilliten hans er. 

Powered by Labrador CMS