Ola Fløene og Andreas Mikkelsen er igjen tilbake i samme bil, men på helt nye og ukjente trakter for mannen til høyre.
Ola Fløene og Andreas Mikkelsen er igjen tilbake i samme bil, men på helt nye og ukjente trakter for mannen til høyre.

Mikkelsen hentet til Dakar Rally i hui og hast – debuterte med andreplass på første etappe

Den norske rallystjernen ble kastet inn i verdens mest kjente ørkenrally i 12. time, og får igjen sin gamle makker Ola Fløene som kartleser.

Publisert

ØRKENRALLY: Det ble en hektisk avslutning på året for Andreas Mikkelsen. Første nyttårsdag gikk nemlig Dakar Rally av stabelen, og rett før nyåret nærmet seg ble det kjent at Red Bulls fører i Lett-Prototype-klassen Mitch Guthrie Jr. hadde testet positivt på koronaviruset.

Guthrie har norske Ola Fløene som fast makker i ørkenrally, og den erfarne brumunddølen har etablert seg som en solid kartleser i ørkenrally, og framfor alt klassiske Dakar Rally, de siste årene. Da Guthrie viste seg å ha fått påvist koronaviruset var det ingen ringere enn hans partner i Rally-VM over mange år, Andreas Mikkelsen, som ble kalt ned til Saudi-Arabia i 12. time.

Mikkelsen og Fløene har flere epoker sammen i Rally-VM og andre rallymesterskap helt siden Mikkelsen var tenåring. Samarbeidet tok imidlertid slutt for tredje gang i fjor sommer etter at Fløene selv valgte å trekke seg ut av rallysirkuset og heller fokusere på ørkenrallydrømmen.

SS1A, førte del av etappen Jeddah-Hail, ble kjørt første nyttårsdag, og Mikkelsen og Fløene viste gamle kunster på nye trakter for førstnevnte. De klokket like gjerne inn til en andretid, 13 sekunder bak bestetiden, på den relativt korte 19 kilometer delåpningen av Dakar-rallyet.

Det er først og fremst bilklassen som får størst oppmerksomhet i løpet, sammen med lastebiler og motorsykler. I bilklassen er det også mange godt kjente og prominente navn fra den internasjonale bilsporten.

Og det var den qatarske rallymesteren Nasser Al-Attiyah som tok etappeseieren foran en annen kjenning i sirkuset, nemlig Carlos Sainz senior, som endte 12 sekunder bak Al-Attiyah. Sebastien Loeb er også med og ble nummer fem på åpningsetappen, 37 sekunder bak etappevinneren, mens den svenske bilsportstjerna Mattias Ekström kjørte inn til 15. plass i sin Dakar-debut.

Totalt 12 etapper kjøres av Dakar Rally, som altså foregår i Saudi-Arabia. Finaleetappen, Bisha-Jeddah, kjøres 14. januar.

Verken Andreas Mikkelsen eller Ola Fløene har vært tilgjengelige på telefon fra Saudi-Arabia for en kommentar.

Powered by Labrador CMS