Mads Østberg.
Mads Østberg.

Ny EM-nedtur for Mads

Men den norske Citroën-profilen nekter å gi opp kampen om sølvmedaljen i Rally-EM.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det klassiske aslfaltløpet i Tsjekkia, Barum Rally Zlin, stod for tur denne helgen - et løp som i teorien bør kunne passe Mads Østberg og hans asfaltsterke Citroën C3 godt.

Etter en trøblete sommer med et vanskelig Royal Rally i Sverige, etterfulgt av at de trakk seg fra den italienske EM-runden i Roma, så var nordmannen tilbake i Tsjekkia denne helgen. Og etter fire etapper lå han godt an på en femteplass bak flere sterke lokale utøvere, men samtidig var Østberg best plassert av faste toppførerne fra EM-sirkuset.

Men på SS5 sa det dessverre stopp etter tekniske problemer med drivverket, og med det var runden i praksis over allerde lørdag.

Han restartet løpet søndag, men var aldri i nærheten av noen nye topptider igjen, og på totallista ble også Østbergs plassering trukket. Forøvrig var det den tsjekkiske veteranen Jan Kopecky som totalvant løpet.

Nordmannen holder med det tredjeplassen sammenlagt i mesterskapet, poenglikt med spanske Efren Llarena. Hayden Paddon er allerede kronet som europamester etter ekstremt stabil kjøring før det endte med brutt denne helgen. 

For Østberg er det 33 poeng opp til Martins Sesks på sølvplass. Det betyr at totalseier og en dårligst andreplass på Power Stage må til uten at lativeren tar poeng for at Østberg skal ta sølv i årets mesterskap. Men skal vi tro nordmannen er han klar for å kjempe til siste slutt på trakter han kjenner godt til. Rally-EM avsluttes nemlig i Ungarn 7. og 8. oktober, samme land hvor Østberg har kjørt en rekke løp og attpåtil ble mester i for et år siden.

@barumczechrally was another hard weekend for us. It started so well, fighting at the top, but after 4 stages it was all...

Posted by Mads Østberg on Monday, August 21, 2023

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS