Ott Tänak.
Ott Tänak.

Rally Mexico, fredag formiddag:

Totalkollaps i toppklassen – Oliver på skuddhold i WRC 2-kulissene

Mens Esapekka Lappi styrer showet i begynnelsen av Rally Mexico, kunne det knapt raknet mer for M-Sport på bare én etappe.

Publisert

RALLY: Etter at de første fem etappene er kjørt, hvorav tre av dem har gått på ettermiddagen norsk tid, så er det åpenbart at startposisjonen har en avgjørende faktor når Rally Mexico er tilbake i Rally-VM for første gang siden 2020.

For det er Hyundai-fører Esapekka Lappi og Toyota-fører Sebastien Ogier som har tatt kommandoen med 1,4 sekunds differanse til fordel finnen, mens Elfyn Evans har tredjeplassen.

Mesterskapsleder Ott Tänak har haltet seg igjennom første «loop» med turboproblemer, mens Kalle Rovanperä fikk den nye ulempen av å starte først og sope unna løsgrusen for de kommende bilene. Det gjør at den regjerende verdensmesteren er på en sjetteplass, halvminuttet bak sin landsmann.

Men det er ikke bare Ott Tänak som har vært uheldig. Begge hans teamkamerater, Pierre-Louis Loubet og Jourdan Serderidis, røyk begge på fredagens første fartsprøve med hver sin førerfeil. Og med mange minutters tidstap for Tänak før service så er hele Rally Mexico blitt fullstendig spolert for teamet som vant den forrige VM-runden i Sverige.

M-Sport er dog ikke aleine. Også Takamoto Katsuta fikk ødelagt løpet sitt tidlig. På SS5 feilberegnet han inngangen i en venstre sving, som sendte ham i et kast over veikanten og ned en skråning, hvor japaneren ble stående og dermed er ute av poengkampen i Mexico.

I WRC 2 er det Oliver Solberg vi nordboere har et ekstra øye med, og selv om Mexico er langt unna Europa så får han likevel god konkurranse. Solberg hadde en ørliten snurring på SS4 og la igjen verdifull tid der, men har ellers kjørt stødig og kvitterte med en etappeseier på SS5. Det gjør at han holder fjerdeplassen i klassen, 11,1 sekund bak teamkamerat Emil Lindholm.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS