Roar Lindland.

Aksel erstattes av Porsche-veteran

På grunn av fødsel uteblir Aksel Lund Svindal fra Porschefestivalen, men bilen hans blir ikke borte fra startgriden.

Publisert

RACING: Ett av de største bilsportarrangementene i Norge finner sted denne helgen, der Porschefestivalen er vertskap for den skandinaviske Porsche Carrera-cupen og flere tilhørende supportklasser. Og flere nordmenn er naturlig nok å finne på startstreken på hjemmebane.

Men om han ikke har levert de største sportslige resultatene denne sesongen, så var i utgangspunktet Aksel Lund Svindal et godt trekkplaster for arrangementet som følge av sin deltakelse i Carrera Cup denne sesongen. Men 40-åringen står over i kjølvannet av sin førstefødte sønn, Storm, som kom til verden forrige uke.

I stedet er det selveste Roar Lindland som tar over bil nummer 82 denne helgen. Han er Norges eneste faste Porsche Supercup-fører og har vært det i en årrekke med blant annet flere gullmedaljer i den særskilte amatørklassen som har vært kjørt i flere år sammen med de profesjonelle Porsche-førerne.

Det er med andre ord en svært rutinert kar som overtar bilen til Lund Svindal, som da fyller opp plassen i den norske trioen sammen med Dennis Hauger og Alexander Hagen Berg i helgens toppklasse.

– Jeg var jo ikke helt forberedt på dette, men jeg tenker det skal gå bra. Jeg kjenner jo bilen godt, og har kjørt mye på Rudskogen tidligere, selv om det var med den forrige modellen. Jeg har stor respekt for toppførerne i Carrera Cup Scandinavia, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Lindland i en pressemelding.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS