Tilskuerne fulgte nøye med under fjorårets porschefestival.

Klar for nytt storinnrykk på Rudskogen etter fjorårets folkefest

Rudskogen fylles til helgen opp med bil- og racing-interesserte nordmenn i stort antall.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Denne helgen, nærmere bestemt lørdag 9. september, er det for fjerde gang i rekken duket for Porschefestival på Rudskogen. Arrangementet er et av de største bilsport-arrangementene gjennom året, noe som ble tydelig markert i fjor med over 7500 mennesker på plass. 

RACING: Denne helgen, nærmere bestemt lørdag 9. september, er det for fjerde gang i rekken duket for Porschefestival på Rudskogen. Arrangementet er et av de største bilsport-arrangementene gjennom året, noe som ble tydelig markert i fjor med over 7500 mennesker på plass. 

Så mange mennesker var de at blant annet Tom Erik Hauger innrømmet at de ikke var forberedt på et så stort press på sønnen som med sin Formel 2-bil var det store trekkplasteret. 

– Vi har ikke opplevd maken. Vi vet at interessen har økt her i Norge, men det vi fikk oppleve nå var ikke i nærheten av noe vi var forberedt på, sa Tom Erik Hauger til Parc Fermé under fjorårets festival.

Hauger sikter mot seier

Dennis Hauger i aksjon som gjestefører i Porsche Carrera Cup under fjorårets Porschefestival.

I år er ikke Formel 2-bilen med til Rudskogen slik den var i fjor, men Hauger skal igjen kjøre som gjestefører i Porsche Carrera Cup Skandinavia. I tillegg til å kjøre to løp gjennom dagen skal Aurskog-gutten også kjøre en egen oppvisning på slutten av dagen. 

– Det er stor stas å konkurrere på hjemmebane, og jeg håper å kunne ta min første seier i Carrera Cupen. Dette er en bane jeg kjenner godt, samtidig er feltet sterkt og konkurransen er som alltid knalltøff i denne cupen, sier Hauger.

Her vil Hauger blant annet konkurrere mot Aksel Lund Svindal, som til daglig er mesterskapets norske alibi. Svindal som nylig ble far kjørte også på Rudskogen i fjor, da i Porsche Sprint Challenge. Også Alexander Hagen Berg stiller i Carrera-cupen med norsk pass i lomma.

– Fjorårets Porsche Festival var en helt rå opplevelse! Det er veldig kult at Rudskogen har bygget et anlegg som gjør at man kan gjennomføre arrangement som samler så mye folk som det var på festivalen i fjor, forteller Svindal om fjorårets festival. 

Isabell vil utfordre suverene Siverholm

Under Porschefestivalen på Rudskogen i fjor høst stjal Isabell Rustad showet med to imponerende pallplasser. Her feirer hun andreplassen med champissprut på pappa Tommy.

Porsche Sprint Challenge blir det også, og her har vi med norske øyne Isabell Rustad å følge ekstra med på. I de to gjenværende løpshelgene kjemper hun om å bli nummer to i mesterskapet bak fullstendig suverene William Siverholm. 

Rustad, som på mange måter fikk sitt gjennombrudd da hun sikret to pallplasser Rudskogen i fjor, håper denne gangen på å utfordre nettopp Siverholm om seieren på hjemmebane. 

– Jeg gleder meg så mye til å kjøre foran masse publikum i Norge og på Rudskogen igjen. I år kjører jeg en Porsche GT3 og jeg kjenner bilen mye bedre enn i fjor, og ikke minst trenger jeg ikke å lære meg banen. Jeg håper virkelig at jeg kan holde et høyt tempo og kanskje også utfordre Siverholm litt, uttaler Rustad. 

– William Siverholm har vært suveren i år, men det hadde vært moro og utfordret han litt på Rudskogen. Jeg har vært oppe og pushet han litt tidligere denne sesongen så vi får prøve igjen, fortsetter hun.

I tillegg vil det kjøres løp i Porsche Sports Cup, 944 Cup og Historic Trophy Race. I de små oppholdene ute på banen vil det både bli oppvisningsshow med en rekke historiske porscher og «Race og Stars» hvor kjente profiler som blant annet Erik Follestad, Ståle Sandbech, Espen PA Lervaag, Lavrans Solli, Olav Stubberud, Chris Holsten, Kristin Holte og OnklP kjempe seg i mellom i hver sin Porsche 718 Cayman. Ellers markeres Porsches 75 års jubileum med en rekke attraksjoner rundt om på festivalområdet.

Powered by Labrador CMS