Karl Peder Nordstrand og Oskar Biksrud.

Disse to får videre tillit i det omfattende norske talentutviklingsprogrammet

Fire er blitt til to, og EVEN Management tar deres ungdomssatsing ett steg videre.

Publisert

BILSPORT: Onsdag ble det klart at det norske bilsportmanagementet EVEN viderefører sin ungdomssatsing kalt «Next Generation», som de etablerte sent i 2019. Etter en større søknadsprosess landet de på fire unge utøvere i 12-13-årsalderen som de ønsket å satse videre på, med et uttalt mål om at de ønsker å produsere den neste verdensmesteren i rally.

Valget til 2020-sesongen falt på Oskar Biksrud, Karl Peder Nordstrand, Benjamin Fuglesang og Dennis Bjerke. Samtlige fire presterte godt i simracing, som deres primære kollektive treningsplattform ved siden av deres respektive karrierer fra virkeligheten innenfor gokart og crosskart.

Mer bilkjøring

Alle fikk derfor også fornyet tillit til 2021-sesongen, med god støtte fra blant annet Norges Bilsportforbund, selv om intensjonen var at EVEN skulle bruke kun ett år på å kartlegge hvem av dem de ønsker å satse videre på.

Dessverre for Fuglesang og Bjerke så er EVEN-eventyret deres nå slutt, hvor det nå skal satses på Biksrud og Nordstrand i en enda større skala. Med tanke på at de også er blitt to år eldre sin det første uttaket, så har det meldt seg flere muligheter utenfor simracing, gokart og crosskart.

– Vi har skreddersydd et rått opplegg der de unge talentene blant annet får mye nytte av våre eliteutøvere. Nå blir det mye bilkjøring, sier sportssjef Roy Snellingen i en pressemelding.

Investerer tungt

For Biksrud (15) betyr det at han melder overgang fra gokart, hvor han tok NM-sølv i X30 i fjor. Han skal kjøre GT5-klassen i Racing-NM denne sesongen, og etter at han fyller 16 år til sommeren så skal han også begynne med norsk ungdomsrally. Biksrud er i tillegg blitt en sterk internasjonal fører innenfor simracingen, og er den yngste som har kvalifisert seg til den internasjonale Porsche TAG Heuer Esports Supercup, som anses som verdensmesterskapet i simracing. Sportslig sett er dette også hans hovedsatsing for 2022.

Nordstrand (14) tok i fjor bronse i den europeiske FIA-baserte crosskartserien Cross Car Academy Trophy. I år skal han satse på det nordiske rallycrossmesterskapet i en crosskart, men han gjør også slik Oliver Solberg og Jacob Lyseng gjorde i startgropa av sin karriere; nemlig å dra til latvia for å kjøre ungdomsrally, noe han kan gjøre når han passerer 15 år. Også Nordstrand blir å finne i GT5-klassen i norsk racing og skal også involvere seg i simracingen videre.

– Det å utvikle talenter ligger i DNA-et til EVEN management. Fremtiden ligger i morgendagens utøvere og gjennom Next Generation investerer vi tungt i et norsk prosjekt, hvor målet er å skape en ny norsk verdensmester. Det er et spennende prosjekt, og jeg er imponert over den fremgangen de har vist og ikke minst innsatsen de begge legger ned, sier EVEN-grunnlegger og daglig leder Erik Veiby.

Powered by Labrador CMS