Formel 1-sirkuset starter og slutter i tussmørket, her fra Bahrain Grand Prix i år. Her gir vi deg full oversikt over hvilke tidspunkter det blir aktivitet på gjennom hele 2023-sesongen, ferdig utregnet i norske tider.

Slik kjøres Formel 1-sesongen neste år etter den norske klokka

Den formelle startlista og tidsplanen for 2023-sesongen er klar. Så denne saken kan du like gjerne bokmerke og ta fram før hver løpshelg hvis du vil slippe å regne på tidssonene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Denne uken slapp FIA og Formel 1 de formelle listene for neste år hva gjelder deltakelse og arrangement. Det innebærer altså at alle startnumre, formelle teamnavn og datoer og tidspunkter er hugget i stein for hvordan 2023-sesongen tar seg ut.

FORMEL 1: Denne uken slapp FIA og Formel 1 de formelle listene for neste år hva gjelder deltakelse og arrangement. Det innebærer altså at alle startnumre, formelle teamnavn og datoer og tidspunkter er hugget i stein for hvordan 2023-sesongen tar seg ut.

På startlista er de siste formalitetene klare. Noen biter seg kanskje merke i at Fernando Alonso for neste sesong også tillegger seg et ekstra etternavn. Mens Alonso er farsetternavnet, så har spanjolen bestemt seg for å ta med «Diaz» fra sin mor - ettersom hans formelle navn alltid har vært Fernando Alonso Diaz.

Startnummerne er satt

Hvorvidt dette vil komme til syne på lister og annen promotering er foreløpig uvisst. For et år siden kunngjorde Lewis Hamilton er tilsvarende navnevalg ved at han ønsket å ha med sin mor sitt etternavn, Larbalestier, men dette navnet har vært någet fraværende i Formel 1-sammenheng det siste året.

Forøvrig verdt å nevne at Sergio Perez også formelt heter Sergio Perez Mendoza, men heller ikke han benytter seg av sistnevnte etternavnsvariant.

Nok om navn; to andre nyvinninger er at Nyck de Vries endelig har bestemt seg for sitt faste startnummer, som altså blir 21. Fra før har Oscar Piastri valgt å gå for 82, mens Logan Sargeant går for startnummer 2, som forøvrig sist ble brukt av Stoffel Vandoorne. Ellers er også Nico Hülkenberg tilbake i manesjen, og han har allerede forseglet 27 som sitt nummer - noe han da også fortsetter med.

Honda er tilbake

Til slutt protokollfører vi også at Honda sitt navn er tilbake på motorsiden. De skulle egentlig trekke seg ut etter 2022-sesongen, før de kort tid etterpå uttrykte en slags ombestemmende holdning. Formelt tok Red Bull over selve driften og utviklingen av motoren under navnet Red Bull Powertrains (RBPT), mens på startlistene nå vil Red Bull og Alpha Tauri være motorisert av «Honda RBPT».

Uansett, i tillegg til startlistene så er også tidspunktene satt på de 22 ulike løpene for neste sesong. Åtte av løpene kjøres under samme tidssone som Norge, mens de resterende 14 løpene altså er i andre tidssoner.

Seks av løpene kjøres på kveldstid etter klokken 18:00 norsk tid, mens tre av løpene begynner så tidlig som klokken syv om morgenen. Deriblant nye Las Vegas Grand Prix, som lokalt kjøres torsdag til lørdag, hvor løpet kjøres lørdag kveld der borte - som betyr at det allerede har rukket å bli søndag morgen her hjemme i Norge.

Powered by Labrador CMS