Mick Schumacher ikledd Mercedes-profilerte klær betyr én ting; at han etter to år i Haas nå skifter beite.

Mick Schumacher blir reserve hos Mercedes

Etter 43 løp over to sesonger som fast innslag på startgriden følger Mick Schumachers farens siste hjulspor i Formel 1-karrieren.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Etter at Mick Schumacher fikk beskjed om at han ikke er en del av Haas sine fremtidige Formel 1-planer, samt at han også var på vei ut av Ferraris juniorstall, så kom ryktene tidlig om at han ville linkes til Mercedes.

FORMEL 1: Etter at Mick Schumacher fikk beskjed om at han ikke er en del av Haas sine fremtidige Formel 1-planer, samt at han også var på vei ut av Ferraris juniorstall, så kom ryktene tidlig om at han ville linkes til Mercedes.

Der er riktig nok setene solid fylt opp med Lewis Hamilton og George Russell bak spakene, men etter at Nyck de Vries ble klar for Alpha Tauri ville det åpne seg en ny reserverolle i Formel 1-sportens desidert mest dominerende team det siste tiåret. I tillegg er ikke Schumachers tyske nasjonalitet noen ulempe for en tysk bilfabrikant å knytte seg til.

Torsdag ble det klart at ryktene hadde godt hold i seg. Schumacher blir nemlig teamets reservefører neste sesong, med forpliktelser både i utvikling av deres kommende W14-modell, i simulatoren og han vil være til stede på samtlige Formel 1-løp i hele 2023-sesongen.

– Jeg ser på dette som en ny start, og jeg er veldig spent og takknemlig overfor Toto (Wolff, teamsjef, journ.anm.) og alle som er involvert for at de gir meg tillit. Formel 1 er litt av en fascinerende verden, og du slutter aldri å lære, så jeg gleder meg til å ta til meg ny læring og gi alt til det beste for Mercedes-teamet, sier Schumacher i en uttalelse fra teamet.

Han får klar førsteprioritet dersom Hamilton eller Russell må melde forfall. Og som nevnt skal han få legge sin hånd på verket i utviklingen av bilen, selv om teamets hovedførere har betydelig mer Formel 1-erfaring enn ham.

Teamsjef Wolff beskriver sin nysignering på denne måten:

– Mick er en ung, talentfull fører, og vi er glade for at han blir en del av teamet. Han jobber hardt og har en rolig og metodisk tilnærming og er fortsatt sulten på å lære og utvikle seg som fører. Dette er viktige kvaliteter og det er spennende for ham å hjelpe oss til å utvikle W14. Vi vet også at med to års erfaring i Formel 1 under beltet vil gjøre ham klar til å hoppe inn i bilen på kort varsel til å erstatte Lewis eller George dersom det blir nødvendig, sier Wolff.

Det er verdt å nevne at det er en ikke ukjent Schumacher-link til Mercedes fra før. Hans far Michael, som sammen med Hamilton er tidenes mestvinnende gullsanker i Formel 1 med hele syv mesterskapstitler, avsluttet karrieren sin i et comeback i dette teamet.

Pappa Schumacher avsluttet sin aktive karriere i Ferrari etter 2006-sesongen, men gjorde et tre-årig comeback fra 2010 til 2012 da Mercedes etablerte seg som et nytt fabrikkteam i Formel 1 etter at de tok over suksessteamet Brawn GP.

Et drøyt år etter sin aktive karriere ble Michael som kjent kritisk skadd i en skiulykke i Meribel i de franske alper. Og helt siden romjulen 2013 har informasjonen rundt hans helsetilstand vært holdt hemmelig og internt i familien, og pappa Schumacher har derfor heller ikke vist seg offentlig siden.

Powered by Labrador CMS