Dennis Hauger inn mot legendariske Eau Rouge og opp Radillion på Spa-Francorchamps.

Dennis med stikk til eget team da ting begynte å stemme litt bedre for ham

Tidsstraff og nok et poengtap betydde ikke så mye for Dennis Hauger. Over natten knakk de en kode, dog i grevens tid skal vi tolke 19-åringen sjøl.

FORMEL 2: 12. plassen fra hovedløpet på Spa-Francorchamps er ikke noe Dennis Hauger legger øverst i samlingen av meritter. Spesielt da han pådro seg totalt ti sekunder med tidsstraff, i tillegg til at dekkene virkelig fikk det mot slutten av løpet.

Dennis Hauger

Alder: 19 år (17. mars 2003)

Bosted: Aurskog, Viken

Klubb: NMK Aurskog-Høland

Bilsportgren: Formel 2

Team: Prema Racing

Meritter: Gull i FIA Formel 3, 2021. Gull i italiensk Formel 4, 2019. Sølv i tysk Formel 4, 2019.

FORMEL 2: 12. plassen fra hovedløpet på Spa-Francorchamps er ikke noe Dennis Hauger legger øverst i samlingen av meritter. Spesielt da han pådro seg totalt ti sekunder med tidsstraff, i tillegg til at dekkene virkelig fikk det mot slutten av løpet.

Fra utsiden var det dog mange lyspunkter å spore etter en aldeles mørk sommersesong for 19-åringen fra Aurskog. Etter fjerdeplassen på Red Bull Ring i Østerrike så raknet det fullstendig både i Frankrike og i Ungarn, og det toppet seg - alternativt bunnet seg om du vil - da han havnet helt, helt sist i hovedløpet på Hungaroring.

På Spa-Francorchamps var tendensene bedre. Dog langt unna vinnerfart og topptempoet som vi så konturene av med de sterke løpene han leverte både i Monaco og Baku, men likevel klart bedre enn slik sesongen utviklet seg gjennnom sommeren.

Positivt inn mot Nederland

En tiendeplass i et løp som ble oppfattet som krevende, etterfult av en god start, godt avansement, godt pitstopp - men tidsstaff på grunn av banekutting og utpressing av konkurrent, som gjorde at hovedløpet på Spa likevel ikke vil huskes spesielt godt.

Men inntrykket fra utsiden stemte også i stor grad med Haugers egen følelse, noe som gjør ham optimist inn mot den nederlandske løpshelgen på Zandvoort allerede om en uke.

– Det var positive ting å ta med, i alle fall. Spesielt når vi nå kommer til Nederland med en trang bane. Å få rotasjon i bilen og få softdekkene til å fungere blir utrolig viktig. Men vi har fortsatt litt å jobbe med for å bevare bakdekkene mot slutten av løpet, sier Dennis Hauger til Viaplay etter søndagens løp.

Teamet han kjører for, Prema, har høstet mye kritikk denne sesongen. Både fra fans og også ekspertene hos Viaplay. Kritikken har først og fremst gått på strategi og valg underveis i løpene, i tillegg til at de sliter med det som virker å være lite optimale oppsett både for Hauger og teamkamerat Jehan Daruvala.

Dennis Hauger.

Prema leverer også en av sine svakere sesonger i Formel 2 siden mesterskapet fikk dette navnet i 2017. De hadde riktig nok en elendig 2019-sesong hvor de bare ble nummer ni, men de har førergull med Charles Leclerc i 2017, Mick Schumacher i 2020 og Oscar Piastri i 2021, i tillegg til at de har vunnet teammesterskapet de siste to årene - og at de også dominerer i flere andre formelbilseier.

Har etterlyst endringer lenge

Hauger og hans apparat har dog vært forsiktige med å kritisere sitt eget team på lik linje som de er blitt av andre her i Norge, men etter løpet søndag kom det et aldri så lite stikk til eget team. Og allerede lørdag var også Hauger klar på at han hadde litt å si internt etter sprintløpet før de gjøv løs på søndagens hovedløp.

– Sluttresultatet var ikke optimalt, men jeg følte jeg hadde litt bedre flyt. Det er første gang jeg føler i år at jeg har hatt noe slags «pace» på softdekkene. Noen endringer som jeg syns vi skulle gjort for lenge siden gjorde vi nå, og det fungerte ganske bra. Jeg klarte å ha god flyt, egentlig også på mediumdekkene, men igjen slet jeg litt med bakdekkene der mot slutten, sier Hauger, som startet løpet på soft før det ble avsluttet på medium.

Han hadde ingen voldsomme protester mot tidsstraffene han ble påført. I intervjuet hadde han dog ikke fått fullt forklart den andre tidsstraffen, som han trodde skjedde i duellen med Marcus Armstrong, men som ifølge løpsledelsen ble dømt på grunn av gjentatte brudd på banegrensen i sving 4, som er toppen av Radillion. Men Hauger brukte ikke mye energi på å dvele ved straffene.

– Nei, det var helt fair, liksom. Juryen bryr seg heller ikke om det skjer i en fight eller ikke. Resultatet hadde ikke endret seg så mye uten straffer, sier han.

Powered by Labrador CMS