Tidsstraffer til besvær etter flere hint av lyspunkter

Etterlengtet opptur rent fartsmessig, men det hjalp likevel ikke for Dennis Hauger - som ikke har tatt poeng de siste seks løpene.

Publisert

FORMEL 2: Starten på den belgiske løpshelgen på Spa-Francorchamps begynte i kjent stil med fortsatt usikkerhet rundt tempoet som Dennis Hauger var i stand til å levere. Først med tekniske problemer på treningen som ga et usikkert grunnlag inn mot kvalifiseringen, der nordmannen til slutt endte på den sure 11. plassen som ikke ga ham noen fordel i startrekkefølgen til sprintløpet lørdag.

Han følte heller ikke at han fikk noe flyt i sprintløpet, og som tidligere meldte 18-åringen at han slet spesielt med slitasjen på bakdekkene, i tillegg til at han klagde over manglende toppfart på bilen. Det forklarer blant annet hvorfor han sliter med å kjøre forbi konkurrentene på langsiden, selv om han ligger tett på innenfor dragsuget.

I hovedløpet søndag var løpsutviklingen desto bedre. Hauger og Prema hadde åpenbart gjort flere ting riktig over natten, og Hauger fikk for en gangs skyld også softdekkene til å fungere godt.

Fra 11. startposisjon kom han seg etterhvert godt opp i feltet, og før pitstoppet var det mye som tydet på at han kunne kjempe om gode mesterskapspoeng. Ikke siden fjerdeplassen på Red Bull Ring har det blitt poeng for Hauger som har hatt en stor nedadgående kurve gjennom sommeren.

Men det skulle bli trøbbel for Hauger, likevel - som holdt et greit tempo oppe og uansett viste en vesentlig mer positiv utvikling på fart og konkurransekraft enn på flere løp. Men nordmannen klarte å pådra seg to fem-sekunders tidsstraffer; først etter å ha presset ut Red Bull-kollega Ayumu Iwasa - før han til slutt hadde brutt banegrensene mer enn tre ganger på toppen av Radillion-bakken, som også gir automatisk fem sekunder ekstra på klokka.

Hauger slet uansett med dekkene mot slutten av løpet, men kunne i utgangspunktet karre til seg ett poeng med en tidendeplass, men med totalt ti sekunder ekstra ble han henvist ned til en 12. plass.

Jack Doohan leverte et strålende løp og tok seieren i hovedløpet, rett foran mesterskapsleder Felipe Drugovich. Liam Lawson tok tredjeplassen.

Powered by Labrador CMS