Sindre Backe la ikke skjul på at det var stas å ta del i direktesendingen til NRK under Sigdalsrally. Nå venter årets andre NM-runde, Rally Hadeland, som er hjemmebane for den 28-årige Ford-føreren.

Sindre ble bitt av rallybasillen – nå står ett av hans største høydepunkt for tur

Den tidligere rallycrossføreren Sindre Backe ble såpass glad i rallybilen han leide i fjor at han like gjerne kjøpte den da muligheten bød seg.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det er Stig Rune Skjærmoens tidligere Ford Fiesta R2 som Sindre Backe (28) fra Jaren gikk til innkjøp av i forkant av denne sesongen. En bil som tidligere har vært i eie av Petter Rolfsen, Tor Gunnar Hagen og Kristoffer Bekkemellem, ifølge vår rallybiloversikt.

RALLY: Det er Stig Rune Skjærmoens tidligere Ford Fiesta R2 som Sindre Backe (28) fra Jaren gikk til innkjøp av i forkant av denne sesongen. En bil som tidligere har vært i eie av Petter Rolfsen, Tor Gunnar Hagen og Kristoffer Bekkemellem, ifølge vår rallybiloversikt.

Men i stedet for da å være et yndet leieobjekt til folk som vil prøve seg på rallyskogen, så er nå denne bilen fylt på lista over faste R2-innslag og således en som planlegger full NM-sesong blant de nyere tohjulsdrevne rallybiler. Backe har nemlig fått blod på tann etter flere vellykkede løp som rallyfører, der han debuterte i Aurskog-Høland Rally i fjor med den samme bilen, med Mads Johansen i høyrestolen.

Mer lønnsomt

Men Skjærmoen åpnet opp for å selge fra seg bilen før denne sesongen, og 28-åringen fra Brandbu på Hadeland var derfor ikke vond å be.

– Hvis jeg ikke hadde kjøpt bilen, så hadde jeg uansett leid den i flere løp. VI hadde ikke gitt oss med det første. Men så kokte det ned til at det var mer lønnsomt å kjøpe den, rett og slett. Vi har blitt godt kjent med Stig Rune og fått god dialog over tid, så han syns det var ålreit at vi da kunne kjøpe den av han, sier Sindre Backe til Parc Fermé.

Det angrer han ikke på. Han satte opp et godt tempo under sesongåpningen på Sigdal, hvor han også holdt seg midt i veien og tok personlig beste i karrieren med andreplass i klassen etter at Ola Jr. Nore måtte bryte før siste etappe og Morten Storsveen ødela for seg selv med avkjøring allerede på SS1.

Sindre Backe og Mads Johansen under Sigdalsrally.

Turte å satse mer

I bilen følte han på en helt annen trygghet ettersom han eier bilen selv, kontra at han deltar med en leiekontrakt i hånd.

– Jeg merket med en gang at det er mye tryggere med noe du eier sjøl. Da tør man å satse litt mer og teste litt mer. I fjor kjørte vi med en sikkerhetsmargin og hadde ikke et eneste tilbud mens vi lånte den. Det hadde vi på Sigdal, kan du si, flrer 28-åringen.

­Vi legger litt ekstra i dette løpet. Vi gleder oss veldig. Det er jo stas når det er hjemme her, så vi tenkte å ta i litt ekstra nå.

– Sindre Backe

I sine yngre dager satset han på rallycross, men la den karriereveien på hylla etter 2012. Etter mange år uten kjøring var det på tide å få ut utløpet for kjøring igjen, og da var rally veien å gå. Han ønsket mer kjøring over en helg, og lar seg fascinere over å kjøre på ukjente veier med kun noter som veiviser - framfor å kjøre sving på sving med fem andre rundt seg.

Naturlig nok ønsket da han da også å kjøre forhjulstrekk, men valgte da å gå rett i en R2-bil uten noen annen mellomvei først.

– Ettersom jeg alltid har vært glad i forhjulstrekker, og kjørte med dette i rallycross, så ville jeg kjøre dette også i rally. Men jeg ønsket en bil som var litt mer rallybil enn en Nissan Almera, som hadde litt mer ordentlig understell, girkasse og slike ting, sier Backe om valget av R2-klassen.

Sindre Backe som juniorfører i rallycross under NM-runden på Lyngås i 2010.

Lover å ta i litt ekstra

Nå venter årets potensielt største høydepunkt for ham og kartleser Johansen. For det blir ikke noe mer hjemmebane for ham enn nettopp Rally Hadeland, som er årets andre NM-runde i rally.

– Dette er skikkelig hjemmebane. Lygna er bare ti minutter unna der jeg bor. Men jeg er ikke nødvendigvis så veldig kjent på veiene her. Litt kjent er vi jo, men jeg trenger notene, konstaterer Backe.

Steve Røkland og Morten Storsveen er med sin rutine klare forhåndsfavoritter. Bak disse to har Markus Bakken begynt å sette opp et godt tempo. Backe ser ikke på seg som en vesentlig raskere fører enn unge Bakken, men Rally Hadeland betyr så mye at han håper å kunne gi Citroën-føreren kamp om å bli «best of the rest».

– Vi legger litt ekstra i dette løpet. Vi gleder oss veldig. Det er jo stas når det er hjemme her, så vi tenkte å ta i litt ekstra nå. Det er mange kjente på skogen også. Nei, jeg kjenner jeg er veldig spent nå, sier han.

Sindre Backe.
Powered by Labrador CMS