Kjell Arne Smerud er en av flere lokale helter som er klare for NM-runden på hjemmebane førstkommende helg. Her fra NM-åpningen på Sigdal for en drøy uke siden.

Fortsatt sterkt startfelt og god bredde i Rally-NM

Pangstarten på Sigdal var ikke et blaff. Rally Hadeland fortsetter å holde nivået på norsk rally oppe.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Årets andre NM-runde i rally står for tur allerede førstkommende helg, to uker etter at NM-sesongen ble åpnet i tradisjonen tro på Sigdal.

Der var det 13 biler i Rally2/R5-kategorien til start og åtte R2-biler i start i NM-klassene for nyere rallybiler, mens klassene for de eldre bilene - gjerne kalt nasjonale klasser i miljøet - som vanlig var fullstappet av både tohjulstrekkere og firehjulstrekkere.

Når vi går over startlisten til helgens andre NM-runde, Rally Hadeland, så fortsetter antallet og nivået som før. I samtlige mesterskapstellende klasser, i tillegg til junior- og debutantklassen, så fortsetter bredden å være god når man sammenlikner med tidligere vellykkede startlister. Totalt 94 biler er i skrivende stund påmeldt.

47 nasjonalbiler

Klassen for nyere firehjulstrekkere, gjerne omtalt som toppklassen, fortsetter med god deltakelse, og nå er det hele 14 biler i kategorien for R5- og Rally2-biler. Forøvrig er bilene klasset helt likt innenfor disse to begrepene, men Rally2 tok offisielt over for R5-begrepet fra og med 2020-sesongen.

Og blant de nyere tohjulsdreven bilene, kjørt som R2 - men også tillatt med nyere Rally4-biler - så er startoppstillingen mer eller mindre den samme som på Sigdal.

I nasjonale klasser er det hele 47 biler på start. 12 av dem i den såkalte klasse 13, som er eldre firehjulsdrevne rallybiler, mens 35 stiller opp for eldre tohjulsdrevne biler, helt inn med 24 og 11 biler i henholdsvis klasse 10 og 11 som skiller på motorstørrelsen. Men de konkurrerer om de samme NM-medaljene.

God vekst i Volvo Original

Gledelig er det også å se et godt startfelt i Volvo Original-klassen, som har hatt en vesentlig nedgang de siste årene sammenliknet med hvor populær klassen har vært de siste 20 årene. 11 biler er på plass, fire flere enn på Sigdal.

Forøvrig verdt å nevne at det er fire biler på plass også i historisk klasse, blant annet med rallycrosslegenden Ludvig Hunsbedt i spissen, men det er ventet større deltakelse når Rally Finnskog får æren av å blåse igang den første offisielle norgescupen for historisk FIA-klassede biler.

Som nevnt, i de to bakerste klassene - debutant og ungdom - er det også bra med deltakere på plass. Dette er de klassene som starter sist, henholdsvis med nye rallyførere som ikke har fullført minst to løp, eller aldri har kjørt før, samt førere som er under 18 år og ikke har førerkort. Totalt 10 førere, henholdsvis fire og seks, stiller til start som debutant eller ungdom.

Sjekk full oversikt over påmeldte førere her!

Powered by Labrador CMS