Alfa Romeos C43.

Alfa Romeo avslutter med ny stil

Alfa Romeo avslutter sitt engasjement i Formel 1 med et mørkere design.

Publisert Sist oppdatert

Sauber, som for siste gang presenterer en bil under navnet Alfa Romeo, presenterte et mørkere design enn tidligere på C43 under lanseringen i Sveits. Den faktiske bilen kommer først til syne under en shakedown I Barcelona.

Alfa Romeo stiller i år som i fjor til start med Valtteri Bottas og Guanyu Zhou. Begge to har fått et års erfaring med laget, og etter en relativt anonym siste halvdel av sesongen ser begge nå frem til en ny sesong. Valtteri Bottas, som etter eget utsagn har brukt mesteparten av vinterpausen på sykkelsetet, tror laget i år kan sikte høyere.

– C43 er endelig her, og jeg kan ikke vente med å bringe den ut på banen. Jeg liker virkelig den nye fargen vår, jeg synes den er fantastisk, og en fin utvikling fra fjorårets bil. Det har vært en interessant første sesong med laget, vi gjorde noen ganske solide fremskritt sammen, og nå er det bare én retning å følge: opp, høyere og bedre. Det er åpenbart fortsatt en jobb å gjøre og ting å forbedre, men jeg er sikker på at vi har det i oss å sikte enda høyere i år, forteller den rutinerte finnen i forbindelse med lanseringen.

Guanyu Zhou har ikke bare gjort unna sitt første år i Alfa Romeo, men også sitt første år i Formel 1. Den første og eneste kineseren på griden ser nå fem til å kjøre årets bil.

– Jeg er glad for å endelig se C43 bli avduket etter alt arbeidet bak kulissene som har blitt gjort de siste månedene. Jeg synes vi viser frem et vakkert design for 2023, og jeg gleder meg til å kjøre bilen i Barcelona i løpet av de neste dagene, før sesongen kommer skikkelig i gang med vintertesting i Bahrain.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS