Andreas Bakkerud gratuleres av Fabien Pailler og Janis Baumanis da EM-gullet ble sikret i Belgia i høst.
Andreas Bakkerud gratuleres av Fabien Pailler og Janis Baumanis da EM-gullet ble sikret i Belgia i høst.

Andreas Bakkerud rangeres høyest av alle

Rallycrossfansen setter Andreas Bakkerud høyere enn verdensmesteren når de skal rangere årets førere.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det er basert på en uhøytidelig kåring av Rallycross-VM selv, anført av Rallycross Promoter, hvor publikum setter EM-gullet til Andreas Bakkerud høyest av det som har skjedd i internasjonal rallycross denne sesongen.

2021-sesongen har hatt rekordlav oppslutning i VM-sammenheng, all den tid det ble en ekstremt spennende avslutning på det hele hvor Johan Kristoffersson lot Timmy Hansen få smake sin egen medisin fra 2019 ved å ta sitt fjerde VM-gull, poenglikt med sin landsmann.

Sikret tittelen på syv uker

Men da Rallycross-VM denne uken har rangert årets førere og deres prestasjoner, så var det mange som hevet øyenbrynene over at Johan Kristoffersson ble årets verdensmester, til tross at Audi-føreren tok inn hele forspranget på 17 poeng på Hansen på én løpshelg.

Likevel er det Bakkeruds EM-gull, som ble sikret på 30-årsdagen hans på Spa-Francorchamps, som settes høyest av prestasjoner i år. Det vitner også om at bergenseren fortsatt er blant sportens aller mest populære førere til tross for at han ikke har konkurrert i VM i år.

– Andreas Bakkerud var ikke en gang på startlisten fem dager før EM-runden i Höljes som åpnet sesongen, men en avtale i 12. time med ESmotorsport berget sesongen hans. Kun syv uker senere kunne han kjenne smaken av tittelsuksess for tredje gang i karrieren sin, heter det innledningsvis i vurderingen på mesterskapets nettsider.

Bakkerud i ekstase

For fansen er det åpenbart at det er likegyldig om det er snakk om VM eller EM. At Bakkerud vinner EM på denne måten settes altså ikke noe lavere enn hva eksempelvis Kristoffersson gjorde spesielt helt på tampen av året. Snarere tvert imot.

– Det var uten tvil det mest populære resultatet dette året, og at det skjer på Bakkeruds 30-årsdag er akkurat slik et eventyr blir til, avslutter de.

Andreas Bakkerud er naturlig nok over seg av begeistring. Selv har ikke bergenseren respondert på Parc Fermés henvendelse onsdag kveld, men han skriver følgende på sosiale medier:

– Det er en stor ære å bli kåret til årets fører fra Rallycross-VM og deres følgere. Det ville ikke vært mulig å kjøre i det hele tatt i år uten fantastiske støttespillere, supportere og ESmotorsport. Tusen takk alle sammen, og la oss ta nye steg i 2022, skriver Bakkerud på sin Instagram-story.

Powered by Labrador CMS