Dennis Olsen i sin helt nye GT3-bil for sesongen, en Porsche 911 GT3 R i regi av SSR Performance, på banen i Portimao hvor sesongstarten skjer denne helgen.
Dennis Olsen i sin helt nye GT3-bil for sesongen, en Porsche 911 GT3 R i regi av SSR Performance, på banen i Portimao hvor sesongstarten skjer denne helgen.

Dennis soleklart raskest i siste DTM-test før alvoret braker løs

Nordmannen har satt skapet på plass overfor sine nye konkurrenter. Spørsmålet er hvem som eventuelt har holdt igjen.

Publisert

RACING: Denne helgen er det sesongstart i DTM, og med norske øyne er det ekstra spenning ettersom vi for første gang har en nordmann med i det som kanskje er verdens mest prestisjefylte mesterskap med GT3-biler.

Sammen med 29 andre utgjør Dennis Olsen et rekordstort startfelt i det tyske standardbilmesterskapet, der han i år har fått i oppdrag fra Porsche å kjøre en av SSR Performance sine to biler. Riktignok regnes ikke GT3-biler som standardbiler i ordets rette forstand, ettersom DTM tidligere har vært basert på et annet regelverk med en annen type biler.

Men det er altså flere team og fabrikanter enn noen gang, og når DTM avsluttet sin testkjøring på Portimao onsdag, to dager før det brakerløs på den samme banen i Portugal, så klinte Olsen like gjerne til med bestetid.

Dennis Olsen.
Dennis Olsen.

Tiden han satte var «hele» 26 hundredeler raskere enn sveitsiske Nico Müller i en Audi R8, med danske Nicki Thiim i en Lamborghini Huracan klokket seg inn over tre tideler bak nordmannen. Tiden hans var også to tideler raskere enn Ricardo Fellers bestetid fra tirsdagens test.

Dette er forøvrig første gang at 26-åringen deltar i et mesterskap hvor han kjører helt og holdent alene siden Porsche Supercup i 2017. De siste fire sesongene har han kjørt langdistanseracing hvor han har delt bil med flere teamkamerater.

Olsen er naturlig nok svært fornøyd med å vise et konkurransedyktig tempo, men han tar bestetiden sitt med et soleklart forbehold.

– Vi skal ikke juble helt enda, for jeg tror ikke alle har vist sitt fulle potensiale foreløpig. Noen hadde også noen sterke «race-runs» i løpet av siste dagen, sier Olsen i en rask melding til Parc Fermé.

Det er forøvrig verdt å nevne at Sebastien Loeb også gjør et innhopp i DTM for å erstatte Red Bulls Nick Cassidy som også satser i Formel E denne helgen. Loeb har imidlertid litt å hente, for av 30 biler endte han på en 28. tid, 1,6 sekunder bak Olsen.

Powered by Labrador CMS