Slik startet hovedløpet for Dennis Hauger. Men det skulle ikke stoppe der.
Slik startet hovedløpet for Dennis Hauger. Men det skulle ikke stoppe der.

Formel 2, hovedløp:

En helg for glemmeboka — 15.-plass til slutt

Løpet som startet fra en 14.-plass etter en dårlig kvalifisering på fredag ble kun verre allerede på åpningsrunden etter en selvforskyldt snurring fra Dennis Hauger.

Publisert Sist oppdatert

Storbritannia Grand Prix, hovedløp:

1) Victor Martins, ART, 58:54,389

2) Zane Maloney, Carlin, +2,051

3) Theo Pourchaire, ART, +4.749

4) Jack Doohan, Virtuosi, +6,637

5) Ayumu Iwasa, DAMS, +12,611

6) Oliver Bearman, Prema, +18,225

7) Jehan Daruvala, MP, +18,933

8) Enzo Fittipaldi, Carlin, +18,963

9) Arthur Leclerc, DAMS, +24,155

10) Jak Crawford, Hitech, +24,543

Brutt: Kush Maini, Ralph Boschung, Fredrik Vesti, Roman Stanek og Amaury Cordeel.

Sikkerhetsbiler: 3

Raskeste runde: V. Martins (1:42,091)

RACING: Etter å ha falt til en sisteplass begynte han opphentingen i feltet. Han plukket noen plasser tidlig i starten, men da Hauger skulle kjøre forbi Amaury Cordeel snurret belgieren og bilen stoppet. Naturligvis forårsaket det en sikkerhetsbil. 

Når løpet omsider skal startes på ny blir det tydelig gjennom TV-grafikken at noe skjer i bakkant av feltet. Av de som raser ned på listene er det Roman Stanek, Fredrik Vesti og til sist Hauger.

Det er uvisst hva det faktiske forløpet var til smellen, men fra TV-kameraet til Vestis bil kunne det først se ut som at han får en smell av Hauger. Det avkreftes dog av Haugers manager Harald Huysman i ettertid som sier i en pressemelding at det var Roy Nissany som  kolliderte med Vesti - et sammenstøt Hauger ble dratt inn i.

Det gjør at danskens bil spretter i bilen til Stanek. Stanek blir stående med motorproblemer, Vesti knekker styrestaget på sin bil og må også bryte.

Hauger som knakk frontvingen klarte å kjøre tilbake til depotet. Der fikk han byttet vingen og kjørte seg videre opp til en 15.-plass og setter et punktum for det som har vært en svært vanskelig helg på Silverstone.

Til slutt var det pole-mann Victor Martins som kom seirende ut av av hovedløpet til tross for en fem sekunders straff fra starten etter å ha angivelig kjørt utenfor banen og tjent på det.

Mesterskapsledelsen til Vesti er også skadeskutt etter hendelsen. Nå leder han kun med seks poeng til Theo Pourchaire.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS