F3: Dennis påkjørt på siste runde og mistet verdifulle mesterskapspoeng

Publisert
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)
Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)

FORMEL 3: Det drar seg til i det internasjonale Formel 3-mesterskapet hvor norske Dennis Hauger ligger i tet sammenlagt når nest siste løpshelg avvikles på Zandvoort i Nederland denne helgen. Bestetiden under lørdagens kvalifisering betød 12. startposisjon i det første løpet, hvor Dennis kjørte seg opp fem plasser og endte på en syvendeplass.

Det ga sjette startposisjon i det andre løpet, men Zandvoort-banen har vist seg ekstremt vanskelig å kjøre forbi hverandre på - noe Hauger også fikk smake på fra sin sjetteplass. Etter mer enn halvkjørt løp kom han seg til slutt foran teamkamerat Olli Caldwell, og etterhvert Ido Cohen, og kunne med noe hell ta opp kampen om tredjeplassen med danske Frederik Vesti.

Sikkerhetsbilen ble sendt ut mot slutten av løpet, og de fikk avsluttet med to hele runder etter at sikkerhetsbilen gikk inn. Dennis hadde heng på Vesti, men ut av sving tre ble han truffet i bakdekket av Cohen som medførte en punktering. Dermed var løpet ødelagt for Hauger, og det ble med null poeng i et løp han kunne sikret seg gode mesterskapspoeng i.

Flaks for Hauger så gjorde hovedkonkurrent i mesterskapet, Jack Doohan, en førerfeil på den siste runden og sendte seg selv ut av poengfangsten. Dermed er differansen på stedet hvil mellom de to mesterskapskandidatene før søndagens løp som er det viktigste enkeltløpet for helgen, der Hauger starter i pole position.

Powered by Labrador CMS