Ken Block.

Ken Block er død

En av verdens største bilsportstjerner omkom i en snøscooterulykke.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: De grusomme nyhetene ble kunngjort av hans store motorsportselskap Hoonigan Racing Division tidlig tirsdag morgen norsk tid.

55-åringen, som har vært USAs fremste rallyfører og generelt en av bilsportens store kommersielle profiler verden over, skal ha omkommet i en snøscooterulykke, melder Hoonigan.

– Ken var en visjonær, en pioner og et ikon. Og viktigst av alt, en far og ektemann. Han vil bli sterkt savnet. Vi ber om respekt for familien i denne tiden mens de sørger, skriver selskapet.

Block ble 55 år gammel og etterlater seg kona Lucy og tre døtre.

Utenom rally som hans primære satsingområde over sine fleste aktive år, så ble Ken Block verdenskjent for det som tilnærmet var innføringen av en helt ny type bilsportgren, gymkhana.

I sosiale medier gikk videoen av Block sin seiersgang over hele verden hvor han fikk stengt av flere store og prominente områder hvor han satt opp sin egen løype hvor han herjet og trikset med rallybilen i spektakulære og dristige manøvre.

På den internasjonal arenaen har han flere VM-løp bak seg både i rally og rallycross. I sistnevnte var Block også en svært viktig enkeltperson for Andreas Bakkeruds videre satsing i rallycross da han tilbydde bergenseren et fast og lønnet sete i sin storsatsing i 2016 og 2017.

I tillegg har Block hatt tett forhold med Solberg-familien over flere år, der de også har hatt felles hovedsponsor i energidrikkselskapet Monster over mange år. I 2018 inviterte Block også med seg Oliver Solberg til sin vinterpregede Gymkhana-video på isen i Nord-Sverige.

Han debuterte i Rally-VM i 2007 i Mexico og hans beste resultat i etter 25 løp ble en syvendeplass i samme land i 2013. I Rallycross-VM han sikret seg to tredjeplasser i Rallycross-VM i 2014 og 2016, deriblant i hans VM-debut på Lånkebanen i 2014. Han kjørte to fulle sesonger i 2016 og 2017, samt to enkeltløp i 2014.

De forferdelige nyhetene har naturlig nok spredd seg over hele verden, og reaksjonene lar ikke vente på seg fra flere motorsportprofiler.

Powered by Labrador CMS