Det ble kortvarig glede etter det som var enda et vel gjennomført regn-kval for Haas-teamet.

Kortvarig glede for «Hulken» — mister plasseringen på første rad

Opprinnelig skulle Nico Hülkenberg plasseres på første rad mot søndagens Grand Prix-løp på Circuit Gilles Villeneuve. Skjebnen ville dog ha det annerledes.

Publisert

FORMEL 1: Kort tid etter at bilene ble plassert trygt i parc fermé-området kom nyheten om at flere førere var under etterforskning av FIA for ulike hendelser. Hülkenberg på sin side ble undersøkt i henhold til brudd på reglen for maks hastighet under rødflagg. 

FIA felte tyskeren og utnevnte tre plassers grid-straff foran søndagens løp. Det flytter Fernando Alonso til andreplassen, med Mercedes-duoen like bak med George Russell i føringen. 

Beviset som feltet Hülkenberg viser seg å være at han var 1,5 sekunder over referansetiden som skal følges da rødflagget blir vist, står det referert fra dommen gjennom Formula1.com. Videre viser det seg også at han har misforstått et annet signal som ledet han til å fortsette med for høy hastighet.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS