Martinius Stenshorne.
Martinius Stenshorne.

Martinius kopierer Dennis – nå er resten av Formel 4-sesongen spikret

2019 var ekstremt viktig for Dennis Haugers videre satsing i formelbil. Nå skal Martinius Stenshorne følge eksakt samme plan.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 4: 16-åringen fra Hokksund har startet sesongen rekordtidlig med 20 løp over fem løpshelger i De forente arabiske emirater gjennom januar og februar. Fasiten ble en tiendeplass sammenlagt og én andreplass som bestenotering.

Men det er først når våren kommer at det virkelig smeller. Mens han har kjørt for teamet 3Y by R-ace GP i Emiratene, så går han nå på en sesong i italiensk og tysk Formel 4 sammen med nederlandske Van Amersfoort Racing (VAR). Dette er samme team og samme mesterskap som Dennis Hauger gjorde furore i gjennom 2019, hvor tok et dominerende gull i Italia, og kjempet om om mesterskapet til siste slutt i Tyskland der det endte med en sølvmedalje bak franske Theo Pourchaire.

I tillegg til Hauger er teamet kjent for å ha eksportert førere som Max Verstappen, Charles Leclerc, Kevin Magnussen og Mick Schumacher. VAR er også førstereis i både Formel 2 og Formel 3 i år etter å ha tatt over plassene til HWA Racelab.

Stenshorne satser primært på den italienske serien i år, men skal også kjøre en god del tyske Formel 4-løp, selv om noen helger vil utgå. Oppladningen i januar og februar har bestått av konkurrenter han kommer til å møte i begge disse seriene.

– Ting går veldig raskt for meg om dagen. Jeg har akkurat kommer hjem igjen fra Midtøsten og er allerede i fullt forberedelsesmodus for den kommende sesongen. For under et år siden kjørte jeg fortsatt gokart, og nå er jeg klar for det tøffeste Formel 4-mesterskapet. Det blir en stor utfordring, og jeg har mye å lære - men å jobbe med Van Amersfoort Racing gir meg en stor trygghet. De er åpenbart teamet å slå, og nivået på erfaringen deres er imponerende, sier Stenshorne i en pressemelding lørdag.

Det har ligget i kortene lenge at han skulle ende opp med denne løsningen. De fleste Formel 4-testene på senhøsten i fjor ble gjort sammen med nettopp Van Amersfoort, så Stenshorne er allerede godt innlemmet i teamet.

I det italienske mesterskapet får han den svensk-britiske Red Bull-junioren Arvid Lindblad (14) som teamkamerat når han fyller 15 år i august. I det tyske mesterskapet er det foreløpig ikke offentliggjort noen teamkamerat for Stenshorne.

Powered by Labrador CMS