Årets konstruktørmestere på årets første dag at de virkelig er gira på å komme igang med ny sesong.

Mercedes med første hint av den nye bilen for 2022

Men er det virkelig denne bilen som kommer til å brukes når de første testene skal gjøres senere i vinter?

Publisert

FORMEL 1: En skulle tro det var stille på Formel 1-fronten etter en lang, krevende og svært intes sesong, mildt sagt. Lewis Hamilton har ikke gitt et pip fra seg i sosiale medier siden, og FIA har selv sagt at de nå tar saken i egne hender med tanke på de kontroversielle avgjørelsene som ble tatt helt på tampen av VM-finalen i Abu Dhabi. Som kjent endte det med en sluttspurt av dimensjoner hvor Max Verstappen regelrett stjal VM-gullet nesten bokstavelig talt foran nesa på Hamilton.

Men det skjer mye i kulissene. Tre føreroverganger i tre team er allerede spikret, og teamene jobber på spreng for å ferdigstille de nye bilene sine. For der 2021 skulle bli en mellomsesong, i alle fall på papiret, så skulle alle kluter settes til for bilene som skal bygges etter et helt nytt regelverk.

Hovedformålet er å skape tettere racing ute på banen etter at det de siste årene har vist seg svært krevende å ligge tett på hverandre og duellere ute på banen med små marginer som følge av de svært avanserte aerodynamiske egenskapene på bilen. Aerodynamikken skal nå forenkles ytterligere, det kommer helt nye dimensjoner på dekkene - 18-tommer erstatter 13-tommer - som også framprovoserer en helt ny tankegang på geometri og oppsett.

Motorregelverket forblir det samme, og den eneste formelle forandringen er at Red Bull selv tar over Hondas motorteknologi. Likevel skal det bygges helt nye biler under et nytt regelverk, noe som skaper en ekstra dimensjon av spenning inn mot 2022-sesongen. Blir ståa som før? Blir det generelt jevnere? Hvem kommer til å overraske positivt, og hvem kommer til å floppe?

Det jobbes som nevnt på spreng, men er det noen team som har satt igang engasjement så er det de siste årenes soleklare toppteam Mercedes. Både før og etter klokkeslaget 12 på nyåret, så har de nå delt to bilder i sosiale medier som tilsynelatende viser konturen av den nye bilen.

Det er riktig nok allerede presentert en generell prototype fra Formel 1 selv, men det betyr ikke at det er slik bilene kommer til å se ut alle som en. Derfor vakte det ekstra oppsikt at Mercedes nå viser fram noe av det som skal illustrere deres bil.

Det er foreløpig satt av få datoer på når teamene skal lansere sine biler, men dette pleier å skje fra rundt midten av februar, tett på de første testene. Ferrari har allerede signalisert at de følger denne planen, men i skrivende stund er det ingen satte datoer på når Formel 1-teamene skal avsløre sine nye doninger for offentligheten første gang.

Powered by Labrador CMS