Rally Estland, første loop - søndag: Nå ligger Oliver an til å ta sine første WRC-poeng

Publisert
(Foto: Oliver Solberg Media Office)
(Foto: Oliver Solberg Media Office)

WRC: Tre etapper gjenstår etter at søndagens første tre etapper er gjennomført. I toppen har Ott Tänak godt grep om ledelsen, 12,5 sekund foran Craig Breen som har tålelig god kontroll på andreplassen - og 14,5 sekund er det også ned til Sebastien Ogier på tredjeplass.

Det er egentlig blant R5-bilene det er noe som kan kalles spenning, selv om feltet også har begynt å sette seg her når tre etapper gjenstår. Oliver Solberg fortsetter å bevise at han er den raskeste R5-føreren med to av tre etappeseire, har økt ledelsen ned til Egon Kaur, og er nå også oppe på niendeplass totalt etter at Takamoto Katsuta rullet på søndagens første prøve, mens Pierre-Louis Loubet måtte bryte med tekniske problemer.

WRC 2-førerne har ikke klart å ha heng på Solberg og Kaur, men det er altså Mads Østberg som leder «den gjeveste» kategorien blant R5-bilene. Han er nummer tre av samtlige R5-biler, over halvminuttet bak Solberg, mens han har akkurat ett minutt å gå på ned til Nikolay Gryazin på andreplass i WRC 2. Ole Christian Veiby ble hektet av med masse tekniske problemer lørdag, mens Eyvind Brynildsen holder en stabil tiende plass, forøvrig halvminuttet bak teamkompis Pontus Tidemand.

Powered by Labrador CMS