Sergio Perez er den eneste føreren som har vunnet to ganger på gatebanen i Baku siden introduksjonen i 2016. Ikke nok med det, han er også årets andre VM-leder.

Aserbajdsjan Grand Prix:

Red Bull-teamet bretter ut solstolene i ledelse til tross for at den interne kampen nå har skiftet gir

Søndagens Grand Prix-løp kan ikke kalles innholdsrik, men at den har skiftet dynamikken i årets mesterskap er det liten tvil om.

Publisert

Aserbajdsjan Grand Prix:

1) Sergio Perez, Red Bull, 1:32:42,436

2) Max Verstappen, Red Bull, +2,137

3) Charles Leclerc, Ferrari, +21,217
4) Fernando Alonso, Aston Martin, +22,024
5) Carlos Sainz, Ferrari, +45,491
6) Lewis Hamilton, Mercedes, +46,145
7) Lance Stroll, Aston Martin, +51,617
8) George Russell, Mercedes, +1:14,240
9) Lando Norris, McLaren, +1:20,376
10) Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +1:23,862

Brutt: Guanyu Zhou, Nyck de Vries

Antall sikkerhetsbiler: 1

Raskeste rundetid: G. Russell (1:43,320)

Driver of the day: Sergio Perez

FORMEL 1: Det er fordi at dagens eneste sikkerhetsbil kom på et ulent tidspunkt for mannen som da var i ledelse, Max Verstappen. Da pitmuren så TV-bildene av Nyck de Vries sin AlphaTauri med knekt styrestag reagerte de umiddelbart å tok den regerjende mesteren inn.

Bak holdt Sergio Perez og dagens polesitter, Charles Leclerc hodet kaldt og fortsatte til tross for at det åpenbart ville komme et opphold, enten med virtuell eller full sikkerhetsbil. Den lange tiden mellom Verstappens stopp og den endelige avklaringen gjorde at Perez kunne holde et høyt tempo gjennom en god tredjedel av banen.

Perez overtok så ledelsen etter sitt eneste stopp. Leclerc også snek seg forbi Verstappen, men det varte ikke lenge før det overlegene tempoet på Red Bull-bilen spilte inn i en relativt enkel forbikjøring.

Til tross for at Verstappen var relativt uhindret i løpet og i frisk luft etter stoppet, klarte han ikke å ta innpå mexicaneren som endte opp med å ta sesongens andre seier.

Men det de fleste kommer til å snakke om etter løpet er nok ikke at Perez overtok ledelsen i VM-sammendraget. Siden Esteban Ocon hadde klart å holde liv i dekkene sine gjennom hele løpet, var strategien for teamet å bytte dekk på løpets siste runde.

Flere fotografer hadde da stilt seg opp i Parc Fermé-området samtidig som løpet enda var i gang. Skumle scener utspilte seg i det franskmannen kom inn for sitt eneste stopp til store øyner fra alle oppstilt i pitlane. Heldigvis ble ingen påkjørt.

Powered by Labrador CMS