Krevende forhold på Imola, noe dette bildet av Max Verstappen er et bevis på. Men like fullt var det fjorårets verdensmester som trakk det lengste strået da det gjaldt som mest.
Krevende forhold på Imola, noe dette bildet av Max Verstappen er et bevis på. Men like fullt var det fjorårets verdensmester som trakk det lengste strået da det gjaldt som mest.

Rødflagg-rekord under seigpinet kvalifisering på en klissvåt Imola-bane

Det var rødflagg til den store gullmedaljen da Max Verstappen sørget for beste startposisjon til lørdagens sprintløp.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORTGREN: Max Verstappen blir altså belønnet på statistikkene med pole position, men han må altså holde posisjon gjennom sprintløpet lørdag dersom man skal ha den reelle beste startposisjonen når hovedløpet går av stabelen søndag.

Men det ble en seigpinet kvalifisering, i likhet med alle andre økter som ble gjennomført på Imola denne regnvåte fredagen. Det er tydelig at det har vært mangel på kjøring på regnvær om dagen, for det ble såpass mange førerfeil og stopp på banen at rødflagget har vaiet mer enn normalt under både treninger og kvalifiseringer.

Sainz i veggen

Først ble det rødflagg da bremsene til Alexander Albon eksploderte i Q1, hvor banen måtte ryddes for brennende vrakrester. Og naturlig nok var han ute og endte dermed sist i kvalifiseringen.

Deretter gikk Carlos Sainz jr. gikk på to pushrunder under Q2 før regnet skulle øke ytterligere, men på andre forsøk endte han i veggen i den siste Rivazza-svingen. Han gikk riktig nok videre til Q3, men bilen var såpass skadet at han ikke fikk kjørt her.

Så sørget Kevin Magnussen for et nokså prematurt rødflagg da han snurret i Aqua Minerali-kombinasjonen. Han stod tilsynelatende fast i grusfella før han kom seg videre for egen maskin, uten at det var noen skader på bilen, men det var likevel nok til at flere førere fikk avbrutt sine runder.

Satte bestetid tross gulflagg

Vel igang igjen var Max Verstappen ute på en kanonrunde i det han ser Valtteri Bottas stå parkert utenfor banen ned mot Rivazza-svingen i siste sektor. Bottas måtte dog stoppe med tekniske problemer, og Verstappen gikk markant av gassen. Likevel var runden til Verstappen såpass sterk at han sikret seg en midlertidig raskeste runde før rødflagget altså var et faktum.

Etter en lang pause med tre minutter igjen valgte flere biler å stille seg opp igjen, selv om mye tydet på at det hadde begynte å regne vesentlig mer.

– Jeg har ikke noe grep, sa Verstappen på teamradioen godt ute på utrunden på det som ble et siste ærlig forsøk.

Norris og Magnussen imponerte

Men, det ble bare med en kvart runde for Verstappen, som uansett sikret sin første pole position for året. Lando Norris hadde kjørt av i Aqua Minerali og ble stående fast, og et femte rødflagg i kvalifiseringen var altså et faktum. Ifølge Viaplay-kommentator er dette også rekord i antall rødflagg under en Formel 1-kvalifisering.

Norris kan dog si seg fornøyd med kvalifiseringen, for han endte altså på en tredjeplass, og det er verdt å nevne at Kevin Magnussen også satte en oppsiktsvekkende sterk tid ved å bli nummer fire.

– Det var vanskelig der ute. Tørt og regn om hverandre, det var glatt og vanskelig å få temperatur i dekkene. Men jeg er glad for å være her. Det er en fantastisk bane, og det straffes når du gjør en feil her ute, sa Verstappen etter målgang.

Powered by Labrador CMS