Tett, men jevn start på sprintløpet lørdag hvor det ikke var seierskampen og duellen om beste startposisjon søndag som bemerket seg ekstra. For det sørget Mick Schumacher og Lewis Hamilton for.

Schumacher og Hamilton stjal showet i et ellers mindre spektakulært sprintløp

Det var aldri noe tvil om hvem som holdt kontrollen i front, men det skulle stå mellom to store Formel 1-navn om hvem som skulle stikke av med det siste poenget.

Publisert

FORMEL 1: Det relativt ferske sprintløpkonseptet i Formel 1 har i år fått enda større verdi. I fjor var det topp tre som stakk av med tre, to og ett poeng, men denne skalaen er nå utvidet til de åtte beste - og gevinsten eller tapet av sprintløpet er også en potensielt endret startposisjon.

I toppen var det få forandringer. Max Verstappen tok starten fra pole position og holdt denne helt inn. Tidlig var det dog tett spenning mellom Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz jr., der sistnevnte gjorde flere iherdige forsøk på å ta seg forbi teamkameraten. Men etterhvert som Leclerc stabiliserte andreplassen, så ble det etterhvert en komfortabel og udramatisk luke dem i mellom.

Detter må vi ned til kampen om de siste poengplassene, med Haas-førerne Kevin Magnussen og Mick Schumacher, samt Mercedes-fører Lewis Hamilton, som kjempet en durabel kamp seg i mellom. Mest fokus hos TV-produsenten ble det derfor på denne duellen gjennom store deler av sprintløpet, der spesielt Schumacher forsvarte seg både heroisk og tidvis i grenseland på en jagende Lewis Hamilton.

Men kjempingen var forgjeves for sønnen av den syvdoble verdensmesteren Michael Schumacher, og mannen som har tangert denne rekorden klarte til slutt å snike seg inn til en åttendeplass, ett ekstra poeng i verdensmesterskapet og også et bedre utgangspunkt på startgriden til søndagens hovedløp.

Den som kom desidert mest vinnende ut av dette løpet var Red Bull-fører Sergio Perez, som fikk hele Q3 strøket etter at han hadde krysset banegrensen i overkant mange ganger under Q2 - noe dommerne først fanget opp en god del enere. Han ble deplassert til 13. startposisjon, men kjørte seg opp hele åtte plasser og endte på en femteplass - og attpåtil med fire ekstra poeng.

Verst gikk det utover Fernando Alonso, som egentlig hadde sikret seg seg åttende startposisjon. Men da bilen nærmest døde rett før start, uten at det var mulig å banke liv i den, så ble det ikke én eneste runde i sprintløpet. Dette var også en den eneste bilen som måtte bryte.

Powered by Labrador CMS