Anders og Marte Grøndal.

Totalvant med lillesøster i høyrestolen – her er årets numedalsmestere

Vinterens sprintcup i Numedalstraktene ble avgjort med flere spennende, lokale seiersdueller.

Publisert

RALLY: Flesbergsprinten er blitt en fin vintertradisjon for å kjøre sprintløp mellom NM-slagene, og 2023 var intet unntak. Det ventet også høy, lokal prestisje om kampen om å bli «Numedalsmester» i de ulike klassene etter at NMK Nore og Uvdal og KNA Kongsberg gikk sammen om denne cupen før årets sesong. Det er poengene fra Smådølsprinten og Flesbergsprinten som utgjør denne prisen.

Flesbergsprinten utenfor Kongsberg ble vel avviklet, og på toppen av resultatlista finner vi ringreven Anders Grøndal, som totalvant med tre etappeseire på fire forsøk, og til slutt sikret seg en seiersmargin på 6,8 til den lokale helten Roger Rustand, mens Lars Martin Stensbøl tok tredjeplassen med 14,9 sekunder opp til drammenseren.

Forøvrig hadde Grøndal med seg lillesøster Marte som kartleser for anledningen - for aller første gang et rallyløp for hennes del, og det er slettes ikke alle som kan skryte på seg en 100 prosent seiersuttelling i rallysporten.

Grøndal kjørte ikke Smådølsprinten, og i stedet ble det nevnte Rustand som tok hjem cupseieren i klassen for nyere firehjulsdreven rallybiler. For de nyere tohjulsdrevne rallybilene var det Herman Lie-Nielsen fra Hokksund som rasket med seg gullmedaljen, også han med relativ lokal tilhørighet til sprintløpet.

I de nasjonale klassene ble det løpsseier til Heine Rudi, men det var røllingen Jan Egil Halland i sin klassiske røde BMW M3 som kan kalle seg for numedalsmester i sin klasse, mens en annen numedøl - Per Arne Enger - kunne krones denne tittelen for de eldre firehjulsdrevne klassene.

Utenom de vanlige NM-klassene, så skulle også tre klasser til kåre en mester. Dessverre var det ingen ungdomsførere i noen av løpene, men blant de historiske bilene var det veteranen Per Erik Brynildsen fra Våler som stakk av med sammenlagtseieren. I Volvo Original skulle det bli lokal gullmedaljer der Jørgen Bondal klinte til med full pott og cupvinner.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS