W Series: Ayla involvert i grusom massekrasj - samtlige involverte skal være i relativt god behold

Publisert
Stygge scener på Spa-Francorchamps under kvalifiseringen til W Series fredag ettermiddag. (Skjermdump: V Sport 1)
Stygge scener på Spa-Francorchamps under kvalifiseringen til W Series fredag ettermiddag. (Skjermdump: V Sport 1)

W SERIES: Det ble en ekkel åpning på kvalifiseringen av W Series-løpet på Spa-Francorchamps fredag ettermiddag. Snaue seks minutter ut i kvalifiseringen faller et umiddelbart regnskyll ned på deler av banen, og i den klassiske overgangen fra Eau Rouge-Radillion mister seks biler kontrollen. En av disse var norske Ayla Ågren.

Det var først Sarah Moore og Abbie Eaton som traff barrieren og spratt ut i veien igjen. Like etterpå kom Beitske Visser og Ayla Ågren og traff disse to igjen. Deretter ble Visser truffet en annen gang av Belen Garcia og blir sendt opp i lufta, før hun blir truffet hardt av Fabienne Wohlwend en tredje gang i siden og blir sendt opp-ned og ut i banen igjen.

Kvalifiseringen ble naturlig nok rødflagget og satt på vent i over en halvtime. I påvente av en oppdatering på hvordan det gikk med de involverte, så valgte arrangøren å restarte kvalifiseringen, noe som ofte er et tegn på at det skal ha gått forholdsvis greit med de involverte, uten at noen medisinske tilstander ble bekreftet. Det var forøvrig Jamie Chadwick som kjørte inn til pole position.

Tilskuere som bevitnet ulykken skal ha sett at alle kom seg ut for egen maskin. Flere hevdet også at fire av seks utøvere var tilbake i piten igjen relativt raskt, men at Ågren og Visser skal ha blitt sendt til en ekstra medisinsk sjekk. En video publisert fra tilskuerplass viser blant annet at Visser krabbet ut for egen maskin, men hadde åpenbart store smerter i benet og måtte til slutt legge seg ned på bakken.

Tilstanden til de involverte - og da først og fremst Ågren og Visser - er ikke bekreftet enda. Men produsentene av TV-sendingen bekreftet altså at alle skal være OK, tatt forholdene i betraktning - etterfulgt av at de også viste de nokså sjokkerende bildene av massekrasjen etter at kvalifiseringen var over.

Oppdatering: Samtlige involverte får en ekstra medisinsk oppfølging etter hendelsen, hvor på Ayla Ågren og Beitske Visser i tillegg er sendt til sykehus for ytterligere medisinsk sjekk, skriver W Series på sin Twitter-kanal.

Powered by Labrador CMS