Andreas har akkurat gjennomført en selfie med en av mange grupperinger av unge fans... Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé
... og bestemmer seg deretter for å gi bort solbrillene han hadde på seg. Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé
Vi lar dette bildet fortelle sitt om reaksjonen fra jentegjengen som akkurat fikk brillene til sin store helt. Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé

Andreas var alt annet enn forberedt på superstjernefaktoren etter EM-bragden

Det virker som det meste er på plass for Andreas Bakkerud om dagen. En god sportslig flytsone, gode resultater ute på banen og ikke minst et svært godt humør. For slik har det ikke alltid vært.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Det var noe med Andreas Bakkerud denne helgen. Det vil si, det har skjedd noe med ham denne sesongen etter at han nærmest slumpet inn et EM-gull litt sånn ad hoc i fjor.

RALLYCROSS: Det var noe med Andreas Bakkerud denne helgen. Det vil si, det har skjedd noe med ham denne sesongen etter at han nærmest slumpet inn et EM-gull litt sånn ad hoc i fjor.

To års nedturer, fra VM-tapet i 2019 til hans desidert svakeste sesong i internasjonal rallycross i 2020, toppet med en koronapandemi, det sendte Andreas Bakkerud rett og slett ned i kjelleren. Fra å ha en god lønningspose og gode betingelser som en av få helprofesjonelle rallycrossførere over tre år, så har han slitt med å holde hodet over vann.

Når vi skriver 2022, og han sitter igjen med en pallplass i Höljes og seier på Lånkebanen på de to forsøkene han har tillat seg i årets EM-prosjekt, så er det skuldre helt uten belastning og et smil om bunnen som vi ikke har sett hos bergenseren på svært, svært lenge.

– Det er noe med at jeg er happy i kroppen. Jeg har vært litt irritert de siste årene. Og misunnelig. Jeg har vært misunnelig for ikke å kunne sitte i en bra redskap å kjøre i VM med. Nedturen i 2019 satt i veldig lenge, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Det har gått et par timer siden finaleseieren på Lånkebanen i Stjørdal var et faktum. Tilskuerplassene var godt fylt opp på den norske arenaens comeback etter to års ufrivillig koronapause.

Andreas Bakkerud er i utvilsomt godt humør om dagen. Det er vel dette bildet fra seierspallen et klart bevis på.

På linje med VM-seieren i 2016

Mange av dem kom for å se Bakkerud. Mer valuta for pengene kunne de knapt få da han presterte ett av årets største drømmer. Nemlig å ta hjem en seier i EM, i Audien han er så glad i, på nettopp hjemmebane.

– Dette henger høyt. Riktig nok er det lite som topper VM-seieren her i 2016, den første med Ken Block og Hoonigan- Men å kjenne følelsen igjen, og se at det aldri før at vært så mange folk utenfor teltet mitt etter et løp. Det var rørende. Jeg visste at det kom mange folk, men jeg var ikke klar for den, sier 30-åringen.

Fansen var på Andreas over alt, og selv føler han at han knapt har kjent på maken til trøkk tidligere - selv i glansdagene i VM. Dette bildet er tatt bare et par minutter etter at finaleseieren var et faktum. Men bergenseren er ikke akkurat den som skygger banen heller.

Han gjentok det ofte over høyttaleranlegget da han fikk mikrofonen fra speaker Gunnar Fridlund. Hvor mye det betød for ham at spesielt så mange barn hadde reist for å se på ham. Kanskje hilse på ham, og få en autograf eller en selfie.

En liten jentegjeng etter finalen brast ut i rene Justin Bieber-furoren etter at Andreas ga dem solbrillene som han hadde på seg, som han egentlig selger ut for over 600 kroner stykket (se bildeserie øverst i saken). Med briller marinert i fersk bergensk svette og sjampis-rester kunne hylet fra jentene helt sikkert høres over de syv fjell til Bakkeruds hjemby.

Andreas Bakkerud deler gjerne på godene med supporterne i babyblått. Ikke minst denne unike vinnerpokalen fra EM-runden på hjemmebane.

Ellers stod barna i kø over alt, hvor hen han var. Praten vår med Bakkerud begynte egentlig rett etter premieseremonien, men den ble sporenstreks utsatt til etter pressekonferansen da barna fortsatte å stå i kø eller oppsøke han, som sammen med Aksel Lund Svindal utgjorde den klart største stjernestatusen i dette løpet.

– Det var helt vilt. Det tok helt kaka. Du aner ikke hvor mye jeg har signert i dag. Dette er jenter og gutter som har sett meg kjøre i alle år, der de som var fire år nå er blitt 14. De har et forhold til meg, men jeg var virkelig ikke forberedt på dette, sier Bakkerud.

Hyller kamerat og konkurrent

Og for en mann med vind i seilene og en opptur personlig som kanskje står i stil med en ny potensiell opptur for rallycrossen, så blir en slik dag ekstra minneverdig oppå den store seieren han klarte å oppnå ute på banen.

– Rallycrossen har hatt en dipp. Vi har vært helt på bunn. Nå er det litt på vei opp. Det kunne du kjenne og se her i helga, konstaterer han.

Andreas Bakkerud og Sondre Evjen ble helgas høyedepunkt på Lånkebanen med dobbeltseier i toppklassen i det europeiske mesterskapet, og de bød på en aldri så liten tango etter målgang.

Ekstra krydder ble det for Bakkerud å få besøk av Sondre Evjen på seierspallen. Hallingdølen har ikke hatt noen optimal helg sjøl, slitt med å få alt til å stemme hundre prosent, men i likhet med Bakkeruds kniving i finalen så stod Evjen i ramma da det gjaldt som mest.

Han holdt unna for rutinerte Janis Baumanis, og over mål så vi synkronpiruetter fra de norske Audi-gutta som vi nesten skulle tro var innøvd i ren Skal vi danse-stil den siste uka.

– Dritkult! Sondre er en god kompis av meg, og vi har omgås en del. Det han gjorde i dag viser den jobben som Sondre og teamet har lagt ned. Han har tatt mange steg i år, synes jeg, slår Bakkerud fast.

Alle skal få. Andreas hadde aldri dårlig tid i møte med fansen sin. Igjen, dette er bare et par minutter etter at han har kjørt inn til finaleseieren i EM-løpet.
Powered by Labrador CMS