Aston Martins Fernando Alonso kunne feire pallplass allerede i årets første løp.

Aston Martins drømmestart: – Må holde beina på jorda

Sesongstarten kunne knapt vært bedre for Aston Martin - men kan de holde følge med rivalene resten av sesongen?

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Siden testingen kom i gang har det gradvis blitt tydeligere at Aston Martin har gjort store fremskritt gjennom vinteren. Søndag ble all praten og alle forhåpningene konvertert til pallplass på første forsøk.

FORMEL 1: Siden testingen kom i gang har det gradvis blitt tydeligere at Aston Martin har gjort store fremskritt gjennom vinteren. Søndag ble all praten og alle forhåpningene konvertert til pallplass på første forsøk.

– Det er fantastisk det vi gjorde. Å være den andre raskeste bilen i løpet i dag er bare en fantastisk jobb fra hele laget. Så vi må nyte øyeblikket, og bli klar for Jeddah. Vi stor foran en interessant sesong nå, sier Alonso til Viaplay etter den imponerende tredjeplassen.

Det var mange som hevet både et og to øyenbryn da Alonso i sommer gikk fra Alpine til Aston Martin. Men med fasit i hånd ser hans nye team ut til å være langt bedre rustet enn hans franske eks. Alonso selv innrømmer at teamet fremgang overgår alt han hadde sett for seg på forhånd.

– Målet var å være et sted i midtfeltet. Selv en pallplass denne sesongen var kanskje for optimistisk, også tar vi en pallplass i det første løpet og bilen ser veldig bra ut, sier 41-åringen.

Stroll imponerte etter skaden

Lance Stroll hadde grunn til å smile etter søndagens løp.

I tillegg til Alonsos pallplass lot mange seg imponere av Lance Stroll i søndagens løp. Selv om kanadieren aldri var i nærheten av å utfordre teamkameraten slo Stroll tilbake fra en mildt sagt utfordrende oppkjøring. Stroll deltok ikke på testingen grunnet en håndleddsskade, og det var lenge tvil rundt om han i det hele tatt ville bli klar til å kjøre denne helgen. Men han trosset altså smertene og kom til slutt inn til sjetteplass i løpet.

– Det føltes fantastisk. Jeg er bare så glad på teamets vegne i dag, Fernando kjørte et fantastisk løp og vi har en fantastisk bil, sa Stroll etter løpet.

Må holde beina på jorda

Etter den imponerende starten nevnes nå Aston Martin for alvor i kampen om å bli det beste laget bak Red Bull. Selv om utgangspunktet unektelig er godt påpeker teamsjef Mike Krack at teamet fortsatt må holde beina på jorda.

– Det er bra det vi har men vi må holde beina på jorda. Vi fikk et godt resultat i dag, men vi må ikke glemme hvem motstanderne våre er. De er veldig sterke team som er vant til høy intensitet i utviklingen, så det må vi prøve å holde tritt med, sa teamsjef Mike Krack til Viaplay etter løpet.

Powered by Labrador CMS