Bakkerud og Larsson sammen med resten av RX Cartel-teamet før det som ble en meget suksessrik sesong.

Bakkerud avsluttet sesongen med ny pallplass - slått av teamkameraten i tittelkampen

Andreas Bakkerud går ut av sesongen som en fornøyd mann til tross for at han måtte gi tapt i tittelkampen på sesongens siste dag.

Publisert

RALLYCROSS: Søndag kveld norsk tid var det klart for sesongens siste løp i Nitro Rallycross, og det var kun Andreas Bakkerud som fortsatt kunne utfordre teamkamerat og mesterskapsleder Robin Larsson om tittelen.

RALLYCROSS: Søndag kveld norsk tid var det klart for sesongens siste løp i Nitro Rallycross, og det var kun Andreas Bakkerud som fortsatt kunne utfordre teamkamerat og mesterskapsleder Robin Larsson om tittelen.

Før det siste løpet var Bakkerud 24 poeng bak Larsson, og han var med andre ord avhengig av at en solid dose medgang og marginer skulle gå i hans retning. Hverken Bakkerud eller Larsson sikret en plass på fremste rad i de innledende heatene, noe førstnevnte var tydelig frustrert over.

– Jeg følte jeg måtte vinne den for å være i fronten i finalen, sa Bakkerud i den offisielle TV-sendingen etter det første heatet.

Dermed måtte både Larsson og Bakkerud ta turen via semifinalene. Bergenseren vant sitt semifinale-heat, og sikret med det fjerde startposisjon i finalen. Til tross for at Bakkerud fortsatt kunne vinne mesterskapet valgte han likevel å dele info med sin teamkamerat før han skulle kjøre sitt semifinaleheat.

– Jeg ga han litt info, jeg er sikker på at han kommer seg til finalen, sa Bakkerud like etter sin semifinaleseier.

– Jeg har vraket bilen to ganger i år, og teamet har bygget bilen opp igjen. For oss er det å putte teamet opp på toppen av pallen… det er målet. Om det er Robin eller meg, det spiller egentlig ikke noen rolle, fortsatte han.

Før finalen var matten enkel: for at Bakkerud skulle vinne mesterskapet var han avhengig av å vinne finalen og at Larsson samtidig kom helt sist. Utgangspunktet var med andre ord krevende.

Og når sesongens siste finale kom i gang fjernet Larsson like så godt all tvil og vant årets siste løp. Andreas Bakkerud ble på sin side nummer tre, og kan etter denne helgen ta med seg en seier, ytterligere to pallplasser, et teammesterskap og en andreplass i førermesterskapet. Etter blant annet to store krasjer tidligere i sesongen og en vanskelig start på 2023 etter at Bakkeruds gode venn Ken Block gikk bort var bergenseren selv fornøyd med det han og teamet har prestert.

– Jeg er bare veldig glad. Veldig glad for Robin, gratulerer til han. Han ha vært så stabil, og om det er en fortjent mester her i dag så er det Robin.

Powered by Labrador CMS