Det var det mexicanske flagget som vaiet høyst under seiersseremonien etter årets Monaco Grand Prix. Sergio Perez kjørte et eksemplarisk løp etter at Ferrari bommet på strategien.
Det var det mexicanske flagget som vaiet høyst under seiersseremonien etter årets Monaco Grand Prix. Sergio Perez kjørte et eksemplarisk løp etter at Ferrari bommet på strategien.

«Checo» sikret sin første Monaco-seier

Det ble en dramatisk start på årets Monaco Grand Prix da tungt nedbør utsatte starten på årets syvende VM-runde. Da løpet omsider var i gang var det preget med skiftende føre og rød flagg.

Publisert

FORMEL 1: Været ble som spådd hele uken før Monaco Grand Prix, et regnskyll rett før start gjorde at løpsledelsen valgte å utsette starten. Da klokken var slått 15:15, kjørte sikkerhetsbilen ut med førerne på formasjonsrunden. Kort tid etter ble det røde flagget vist.

Regnet bøttet ned over fyrstedømme, det var stående vann over alt. Formel 1-fansen som fikk med seg Belgia Grand Prix i fjor fikk frysninger da de så scenene som utspilte seg. Heldigvis lettet uværet og løpsledelsen var fornøyd med baneforholdene.

Det var et kraftig regnskyll som utsatte starten av løpet.
Det var et kraftig regnskyll som utsatte starten av løpet.

Løpet startet bak sikkerhetsbil, i tet lå pole-sitter Charles Leclerc. Han ledet løpet foran sin lagkamerat Carlos Sainz og de to Red Bull-førerne. Sergio Perez lå best an i tet foran VM-leder Max Verstappen som ikke har funnet ut av det denne helgen.

Mens Leclerc bygde en luke på sine regndekk, forsøkte Pierre Gasly seg tidlig med intermediate-dekket. Dekket fungerer som mellomtingen av et regndekk og slicks-dekk. Gasly satt et meget sterkt tempo etter at tørrværslinjen begynte å komme frem.

Han gjorde lett match av Gunayu Zhou's Alfa Romeo da muligheten bød seg. Det samme med Daniel Ricciardo som måtte gi tapt inn mot Swimming Pool-sjikanen.

Opptørkede føre

Banen ble stadig tørrere etter hvert som løpet gikk. De som hadde satt på intermediate-dekk slet nå med overoppheting på lik linje som de på regndekkene. Flere valgte å hoppe over intermediate-dekket og heller rett på slicks.

Det gjaldt også Carlos Sainz. Mens hans lagkamerat gikk inn å satt på intermediate-dekket, hoppet han rett på det harde slicks-dekket. Leclerc prøvde å rette opp tabben, men Ferrari oppdaget overcut strategien til Red Bull for sent.

Leclerc ble hindret av Sainz sitt stopp og tapte dyrebar tid. Red Bull svarte så på Ferraris og fikk Perez ut foran Sainz. Verstappen som var nummer to inn i boksen kom ut foran Leclerc på en tredjeplass.

Krasj ble avgjørende

Kort tid etter alle hadde gjort stoppet sitt å byttet til slicks, dro Mick Schumacher av etter Swimming Pole-sjikanen. Bilen til Haas-føreren deler seg i to i møte med TecPro-barrieren. Schumacher klatrer ut av bilen som er totalvrak. Det skjedde nærmest like etter at hans lagkamerat Kevin Magnussen måtte bryte med teknisk trøbbel.

Barrieren måtte repareres, det gjorde at løpsledelsen rødflagget løpet. Feltet kom inn i depotet noe som ga Red Bull muligheten til et gratis depotstopp. De to førerne får hvert sitt sett med medium dekk, mens Ferrari bytter til et nytt sett med harde dekk.

Depotstoppet som Red Bull fikk ble helt avgjørende mot resten av løpet. Perez satt et sterkt tempo fra start, Sainz følger på med det han kan. Tiden som gikk under rødflagget går på bekostning av løpstiden som gjorde at løpet ikke kunne fullføres på runder.

Ingen vei forbi

Det sies at å kjøre banen i Monaco er som å sykle i stua. At det er trangt fikk Sainz erfare da han forsøkte flere ganger å finne en luke på Perez. Red Bull-føreren begynte å slite med dekkene nærmere mål, og måtte motstå stort press fra Spanjolen som jaktet sin første seier.

De to førerne som var borti hverandre under kvalifiseringen var nære på flere ganger å være borti hverandre igjen. Perez slet med dekk som var begynt å bli veldig utslitte.

Perez klarte å motstå presset fra Ferrari-føreren, til slutt begynte avstanden å øke mellom de to igjen da dekkene til Sainz mistet tempoet sitt. Perez hadde en komfortabel ledelse inn til mål og sikret sin sesongs første seier, og sin første Monaco Grand Prix-seier

Bak fulgte Sainz og Verstappen på podiet med hjemmehelt og polesitter Charles Leclerc på en fjerde.

— Det er en drøm som har blitt virkelighet. En kjempe stor dag for meg selv og for landet mitt, sier en tydelig preget Sergio Perez etter sin første Monaco Grand Prix-seier.

Powered by Labrador CMS