Det stod mellom Austin Cindric (t.v.) og Bubba Wallace de siste meterne i den 64-utgaven av Daytona 500.

Daytona 500 avgjort på målstreken – kun 36 tusendeler skilte første og andreplassen

Det første offisielle løpet i NASCAR Cup-serien med den nye generasjonen var fylt med dramatikk, spenning og krasj. Avslutningen av løpet skulle ikke bli noe verre.

Publisert Sist oppdatert

Daytona 500 - topp 10

1) Austin Cindric, Ford, 3:31:52,433

2) Bubba Wallace, Toyota, +0,036

3) Chase Briscoe, Ford, +0,091

4) Ryan Blaney, Ford, +0,130

5) Aric Almirola, Ford, +0,140

6) Kyle Busch, Toyota, +0,169

7) Michael McDowell, Ford, +0,256

8) David Ragan, Ford, +0,277

9) Brad Keselowski, Ford, +0,290

10) Chase Eilliot, Chevrolet, +0,391

NASCAR: Søndag gikk startskuddet i årets NASCAR-sesong og den nye bilen som er utstyrt med senterbolt og femtrinns girkasse gjorde sin første entré i offisiell konkurranse. Med 40 biler påmeldt var det ingen tvil om at dette ville bli ett spetakkel.

På runde 40 fikk vi se vår kanadiske venn Jacques Villeneuve snurre på vei inn mot depotstoppet sitt. På mirakuløst vis klarer allikevel den tidligere F1-mesteren å snu bilen riktig vei som om ingenting hadde skjedd.

Det skulle uansett ikke toppe seg mot det som skulle skje bare drøye 20 runder etterpå. Mot slutten av løpets første etappe blir «rookie» (fører som har sitt første år i serien journ. anm.) Harrison Burton skyvet inn i to andre biler. Det resulterer i at flere andre førere krasjer mens Burton sin bil går rundt på taket.

Med 50 runder igjen av årets løp var Villeneuve igjen tett innblandet i drama. Taylor Reddick kommer ut av sving fire med kanadieren hakk i hel og sliter med det som ser ut som et knekt hjuloppheng. Reddick klarer ikke å kontrollere bilen sin og snurrer foran feltet.

Villeneuve treffer Reddick først, men unngår heldigvis noe skade på bilen. Det går betydelig verre med andre førere som ikke klarer å unngå bilen hans. Tidligere NASCAR-mester Martin Truex Jr. er en av førerne som lider mest skade av krasjen men klarer allikevel å fortsette løpet etter noe reparasjoner.

Ford og Toyota er fabrikantene som utmerket seg i årets løp, med sterk fart og godt samarbeid på tvers av teamene med samme biler, var det disse som satt med best odds til å kunne vinne årets Daytona 500.

Det skulle dessverre vise seg å ikke være en sjanse 2014-sesongens mester, Kevin Harvick kunne dra utnytte av. Han blir dyttet altfor hardt av regjerende mester Kyle Larson som forårsaker en ulykke med bare knappe ti runder igjen. Dette skulle bli en skjebnesvanger krasj for mange førere som måtte bryte med store skader.

Da løpet omsider var i gang igjen etter et kort rødflagg tok det ikke lang tid før enda en ulykke oppstod. Ricky Stenhouse Jr. blir skutt inn i siden til Bubba Wallace og mister kontroll over bilen sin. Han blir så påkjørt av Chris Buescher og begge må bryte løpet.

Siden ulykken kom så nærme slutten av løpet har NASCAR et regelverk på plass som gjør at løpet vil gå på overtid (legges til runder på opprinnelig løpsdistanse journ. anm.) slik at førerne får sjansen til å fullføre det under normale racing-omstendigheter.

Da det grønnflagget på nytt veivet for feltets resterende førere var det en god håndfull som hadde en sjanse til å vinne det. Penske-teamet har to av sine førere helt i toppen med «rookie» Austin Cindric og Ryan Blaney.

Blaney skyver lagkameraten sin så langt ut fra feltet som han klarer. Bak Blaney kommer Bubba Wallace som forsøker å sku Blaney hardt bakfra for å få nok fart til å slynge seg rundt Cindric. Blaney forsøker å ta med seg momentet fra Wallace på utsiden av Cindric, men blir satt i veggen av lagkameraten sin.

På motsatt side av Cindric kommer så Bubba Wallace med mye moment som han fikk fra når han dyttet Ryan Blaney opp. Det holder ikke for Wallace, som og møter lik skjebne som Blaney, da Austin Cindric blokkerer han rett før mål.

I det som er en thriller av en avslutning på et allerede godt løp er det Penske-fører og «rookie» Austin Cindric som vinner Daytona 500, bare 36 tusendeler foran Bubba Wallace.

Rett etter målgang sliter Ryan Blaney med å holde kontroll over bilen, sikkert et resultat av sammenstøtet mellom han og Cindric. Han mister derfor kontroll over bilen sin og blir så påkjørt av flere. Men heldigvis etter mållinjen som sikrer han en fjerdeplass.

Powered by Labrador CMS