Det ble soleklar seier for nordmannen etter å ha tatt ledelsen i løpets første sving.
Det ble soleklar seier for nordmannen etter å ha tatt ledelsen i løpets første sving.

Formel 2, sprintløp:

Dennis Hauger vant lørdagens sprintløp

Nordmannen gjorde alt riktig etter å ha fått muligheten til å starte på første rad og sikret ny sprintseier under Ungarn Grand Prix.

Publisert Sist oppdatert

Ungarn Grand Prix, sprintløp:

1) Dennis Hauger, MP, 44:43,144

2) Ayumu Iwasa, DAMS, +4,230

3) Oliver Bearman, Prema, +14,196

4) Theo Pourchaire, ART, +16,592

5) Jehan Daruvala, MP, +20,760

6) Kush Maini, Campos, +24,054

7) Victor Martins, ART, +24,338

8) Isack Hadjar, Hitech, +24,660

9) Fredrik Vesti, Prema, +25,316

10) Jack Doohan, Virtuosi, +25,714

Brutt: Ralph Boschung, Clement Novalak

Virtuell sikkerhetsbil: 1

Sikkerhetsbiler: 0

Raskeste runde: A. Iwasa (1:32,585)

RACING: Etter å ha kvalifisert seg på en niendeplass startet nordmannen fra andre startspor etter at startgridden ble snudd. Og rett ut av porten skjøt Dennis Hauger fart i ledelsen over pole-sitter Kush Maini.

Ikke lenge etter start ble det virtuell sikkerhetsbil på banen etter et sammenstøt mellom én av Trident-bilene og Ralph Boschung. Da banen ble ryddet for Campos-bilen strakk Hauger umiddelbart en større luke til Ayumu Iwasa på andreplass.

Også Theo Pourchaire tok utnytte av omstarten. Han kastet seg på innsiden av sammenlagtleder Fredrik Vesti, til stor forargelse for dansken.

Dekksparing ble avgjørende

Mot slutten av løpet fikk Iwasa klar beskjed om at han kunne begynne å presse for å forsøke å nå Hauger som kunne se ut til å slite med «gryning» på framdekkene. 

Avstanden krympet så med ett sekund i kampen om førsteplassen, men etter at Hauger ble kjent med at Iwasa forsøkte å ta han igjen, svarte nordmannen med å sette identiske tider til japaneren.

Så kunne det se ut som at Iwasa skulle klare å komme seg innenfor DRS, men plutselig falt japaneren av og ledelsen til Hauger strakk seg til over tre sekunder, så fire, så soleklar seier til nordmannen som endelig slår tilbake etter flere vanskelige løpshelger.

Veldig fornøyd

— Det har vært en tøff sesong men det er deilig å endelig være på toppen av pallen igjen, og det var fint å se så mange norske flagg på vei tilbake til depotet. Det var et bra løp, godt tempo, og vel gjennomført, sa Dennis Hauger til Alex Brundle etter at seieren var et faktum.

På spørsmål om han noen gang følte seg under press fra Iwasa, var Hauger klar på at han hadde det lille ekstra for å stå mot et angrep fra japaneren.

— Jeg er veldig fornøyd, fortsatte han.

—  Det kommer til å bli et langt løp i morgen, spesielt på den myke dekkblandingen. Det blir noe vi skal se på i kveld for å se om det er noe vi kan gjøre bedre. Men jeg tror vi er på riktig plass for å gjøre noe også i morgen, innrømmet nordmannen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS