Oliver Solberg fra torsdagens shakedown utenfor Umeå.
Oliver Solberg fra torsdagens shakedown utenfor Umeå.

Rally Sverige, shakedown:

Det skandinaviske rotteracet er i gang – og Lappi imponerer stort i toppklassen

Den svenske VM-runden tjuvstartet torsdag morgen med et par mildt sagt interessante målestokker for helgen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Som vanlig varmer førerne opp til en VM-runde med en shakedown torsdag morgen, og i Umeå i Nord-Sverige var det intet unntak med en kort oppvarmingsprøva - som forøvrig ikke har noen tellende funksjon i selve løpet. Men det gir gjerne en indikasjon på styrkeforholdene.

Normalt er det toppklassen som har størst fokus og interesse, men ettersom det er ventet et knallhardt oppgjør mellom Ole Christian Veiby og Oliver Solberg i toppen av WRC 2-klassen så er det naturlig at det med norske øyne blir mye oppmerksomhet på disse to denne helgen.

Og utifra shakedown-etappen er det en ørliten 1-0-ledelse til Solberg der han åpnet med en knalltid på den aller første gjennomkjøringen, 3,1 sekund foran Teemu Suninen på andreplass, mens Veiby kjørte inn til en fjerdetid på første forsøk, 3,5 sekunder bak Solberg.

Norsk-svensken gjennomførte fire gjennomkjøringer, men satte sin bestetid på den tredje. Det samme gjorde Veiby, som til slutt klokket seg inn kun tre tideler bak Solberg. Skulle dette styrkeforholdet stemme med resten av helgen vil det bli en rysare av en duell vi har i vente.

I toppklassen er det ingen stor overraskelse at det er Kalle Rovanperä som troner høyest etter shakedown, men andretiden fra Esapekka Lappi er et uvarslet skremmeskudd på mange måter. Finnen signerte for Hyundai før denne sesongen og var totalt akterutseilt i sin nye bil under Rally Monte-Carlo.

Dog har han i utgangspunktet vesentlig bedre forutsetninger å vise til fra Rally Sweden, men finnen leverer likevel overbevisende kjøring som beste Hyundai-fører, bare tidelet bak Rovanperä. Det er heller ikke direkte uimponerende at tredjemannen er japanske Takamoto Katsuta, bare tre tideler bak Rovanperä, som gjør sitt aller første løp som fabrikksnominert Toyota-fører.

For full oversikt over hvordan helgens etapper fordeler seg kan du sjekke vår oversikt over denne bilsporthelga med etappeoppsett, direktesending og livetiming minutt for minutt her. Dersom du ikke har abonnement kan du bestille det i linken eller i boksen direkte under her. Minner om at vi har Rally Sweden-kampanje på månedsabonnement eller halvårsabonnement.

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS