Erling Tjelta (17), Jonas Bjørnås (16), Sunniva Sveen (16), Petter Bakkebø (14) og Lars Victor Svendby (14).

Bilcross Jr. Challenge:

Disse fem håpefulle skal kjempe om 30.000 kroner denne våren

På tvers av landsdeler og kjønn er det spesielt én ting flere av talentkonkurransens unge deltakere har til felles.

Publisert Sist oppdatert

BILCROSS: 30. april går Bilcross Jr. Challenge av stabelen på Gardermoen. Fem unge og håpefulle gutter og jenter skal kjempe om tilsammen en pott på 30.000 kroner, som kommer svært godt med i startgropa av en bilsportkarriere.

Bilsport Jr. Challenge -
tidligere vinnere

2008: Morten Rønning

2009: Jonas Dalseth Jacobsen

2010: Petter von Zernichow Olsen

2011: Benjamin Eriksen

2012: Sander Løvhaug

2013: Fredrik Tålesen

2014: Robin Hatling Hansen

2015: Sølve Østbø

BILCROSS: 30. april går Bilcross Jr. Challenge av stabelen på Gardermoen. Fem unge og håpefulle gutter og jenter skal kjempe om tilsammen en pott på 30.000 kroner, som kommer svært godt med i startgropa av en bilsportkarriere.

Talentkonkurransen har sitt opphav fra 2008, hvor de holdt på i åtte år på rad til og med 2015. Åtte år senere igjen har Norges Bilsportforbund valgt å ta opp konkurransen igjen.

– Vi fikk inn over 30 svært gode søknader, og det var vanskelig å plukke ut kun fem finalister. Men vi har forsøkt å finne fem godt kvalifiserte finalister med litt forskjellig erfaring, både jenter og gutter og førere fra store deler av Norge, sier seksjonsleder for bilcross i NBF, Therese Bruer Larsen, til forbundets egne nettsider.

Under kan du bli litt mer kjent med de fem utvalgte finalistene denne sesongen.

Lars Victor Svendby

Alder: 14 år
Bosted: Skotterud, Eidskog
Klubb: NMK Gardermoen

Kursen er egentlig allerede staket ut for Lars Victor Svendby. Han skal kjøre juniorklassen i rallycross i år, men for ham er bilcross likevel en viktig arena for både glede, læring og mestring. Men selv om rallycross noe han vil utforske, så henger det likevel høyt å kjøre bilcross for unggutten som fyller 15 år denne måneden.

– Jeg har to Saab 99er stående, så målet i år er og prøve og kjøre ett kvalifiseirngsløp og se om man kvalifiserer seg til landsfinalen på Sigdal. Videre ambisjoner innen motorsport er nok og fortsette litt med bilcross, men om vi får skrapt sammen nok penger og få tak sponsorer slik at jeg kan fortsette i rallycrossen, sier eidskogingen til Parc Fermé.

Erling Tjelta

Alder: 17 år
Bosted: Voll, Klepp
Klubb: NMK Egersund

Sørvestlendingen liker at det trekker foran og har rattet både Opel Astra og Alfa Romeo ute på bilcrossbanen. At lidenskapen er stor for bilsporten legger han ikke skjul på. Samtidig gir bilcrossen mer enn nok kjøreglede for 17-åringen, selv om også han håper bilkjøringen kan bli mer enn bare en hobby på sikt.

– Jeg elsker motorsport, så drømmen hadde jo vært av å leve av det. Men jeg tar ett skritt om gangen, og storkoser meg i bilcross nå. Men jeg håper å få sjansen til å kjøre alt jeg får muligheten til i framtiden, sier Tjelta.

Jonas Bjørnås

Alder: 16 år
Bosted: Furuflaten, Lyngen
Klubb: NMK Bardu

Jonas er Nord-Norges håp for talentkonkurransen som er tilbake for første gang siden 2015. Og som mange andre har Bjørnås framtidsplanene klare.

– Jeg har en drøm å om å kjøre rallycross etterhvert, ja konstaterer 16-åringen overfor Parc Fermé.

Sunniva Sveen

Alder: 16 år
Bosted: Stange
Klubb: NMK Hamar

Som eneste jenta i feltet er store ambisjoner for framtiden også for Sunniva Sveen. Oppvokst i en bilsportfamilie med planer om å få kjørt mange finaler og skaffe seg gode resultater denne sesongen, men bilcrossen er primært et springbrett mot noe hun håper blir en enda større karriere.

– Jeg vil bruke bilcrossen til å lære meg mye når det kommer til kjøring og så videre, og jeg håper det kan være med på å gi meg muligheter videre. Den store drømmen er å kunne få drive med motorsport på heltid og aller helst som sjåfør. Hva jeg eventuelt ville drevet med etter bilcrossen vet jeg ikke, men jeg syns rally og rallycross er det som virker mest spennende. Men jeg tar alle muligheter jeg måtte få, sier hamarjenta.

Petter Bakkebø

Alder: 14 år
Bosted: Støren
Klubb: NMK Støren

Denne trønderen fyller 15 år i juli og har i underkant av ti deltakelser i juniortrening fra i fjor. Petter har holdt seg til bakhjulstrekk i første omgang og først og fremst kjørt Volvo og Volkswagen Boble.

– Min drøm for dette bilcrossåret er å kjøre landsfinale for junior. Så kommer jeg til å kjøre bilcross i flere år fremover, men ambisjonen min etterhvert er å kjøre rallycross, sier Petter til Parc Fermé.

Foruten de fem nevnte kandidatene, så er det plukket ut to reserver. Førstereserve er Maren Fulsås, mens Sander Skreddeberg er nummer to på ventelista.

Powered by Labrador CMS